Kändisarna som suttit i fängelse.
Kändisarna som suttit i fängelse. - Foto: Charles Sykes/TT, Barry Brecheisen/TT & Evan Agostini/TT.

Hollywoodkändisarna som suttit i fängelse

Vet du vad Robert Downey Jr, Lindsay Lohan och Paul McCartney har gemensamt? Förutom att de är kända förstås. Jo, de har alla suttit i fängelse.


Det är inte helt ovanligt att kändisar arresteras av olika anledningar. Men de här sex stjärnorna har till och med suttit bakom lås och bom. 

Robert Downey Jr.

Den amerikanska skådespelaren Robert Downey Jr, 56, är mest känd för att ha spelat Iron Man i flera Marvelfilmer. Han har två barn med sin nuvarande fru, filmproducenten Susan Downey, 47, och ett barn med skådespelerskan och artisten Deborah Falconer, 56. 

Han är idag en av Hollywoods mest välkända namn, men visste du att han har ett stökigt förflutet? 

År 1996 blev Robert arresterad för fortkörning och polisen hittade då kokain, heroin och en pistol i hans bil. Han dömdes då till tre års villkorligt straff och ett obligatoriskt drogtest. Året därpå missade han drogtestet, och fick därför spendera fyra månader i fängelset, enligt New York Times

Även 1999 dömdes han till tre års fängelse för att ha missat ännu ett drogtest. Han släpptes dock efter ett år mot en borgen på 5 000 dollar. 

I början av 2000-talet började Roberts missbruk gå ut över hans karriär, så han skickades till ett behandlingshem för drogrehabilitering, där han spenderade tre år. Han ska sedan 2003 vara drogfri, enligt Cheatsheet

Bildkälla: Nick Ut/AP/TT.

Lindsay Lohan 

Mean Girls-skådespelerskan Lindsay Lohan, 35, har suttit i fängelse flera gånger. Bland annat för droginnehav, ha kört bil påverkad och för att ha överträtt sin skyddstillsyn, skriver E! News

Lindsay Lohan i domstolen 2010. Bildkälla: Al Seib/TT.

Paris Hilton

2006 arresterades Paris Hilton, 40, för fortkörning och vårdslös körning. Hon hade även alkohol i blodet. Realitystjärnan dömdes då till tre års villkorlig dom och skulle även på alkoholundervisningskurser. 

Året därpå arresterades Paris för fortkörning igen, trots att hennes körkort dragits in. Hon dömdes då till 45 dagar bakom galler, enligt The Sun.

Paris Hiltons "mugshot" 2007. Bildkälla: AP/TT.

Jamie Waylett 

Den brittiska skådespelaren Jamie Waylett, 32, blev känd som Draco Malfoys vän "Crabbe" i Harry Potter-filmerna. 

Jamie dömdes till två år fängelse i England 2012 efter att ha åkt fast med en brandbomb, samt plundrat en butik under en protest i London 2011, enligt BBC.

2009 ska skådespelaren dessutom ha dömts till 120 timmars samhällstjänst efter att ha odlat cannabis hemma hos sin mamma, enligt TT.

Jamie Waylett utanför domstolen 2009. Bildkälla: SANG TAN/TT.

Amanda Bynes

Amanda Bynes, 35, blev känd redan som barn då hon hade sin egna show på Nickelodeon, som kallades "The Amanda Show". 

35-åringen har haft problem med missbruk sedan flera år tillbaka och har arresterats flera gånger för bland annat fortkörning och droginnehav. 

Enligt Cosmopolitan spenderade stjärnan en dag i fängelse 2012, efter att ha kört påverkad.

Bildkälla: Chris Pizzello/TT.
Bildkälla: Bethan McKernan/TT.

Paul McCartney 

När Beatles-stjärnan Paul McCartney, 79, anlände på Tokyo flygplats i januari 1980 för att han skulle ha en konsert, blev han istället arresterad. Detta då man hittade cannabis i stjärnans bagage. 

Paul riskerade hela sju års fängelse, men släpptes efter nio dagar och skickades hem igen, enligt History

Paul McCartney arresteras i Japan 1980. Bildkälla: AP/TT.
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Celine Dion om sjukdomen: Hoppas på mirakel

3 timmar sedan

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.