Dada Fungula Bozela
Allt du vill veta om Snabba Cash-skådisen Dada Fungula Bozela. - Foto: Christine Olsson/TT & Instagram.

Allt du vill veta om Dada Fungula Bozela från Snabba Cash

Snabba Cash tog Sverige och världen med storm. Dada Fungula Bozela spelar karaktären Ravy – men har du koll på vad han gjort tidigare? Nyheter24 listar allt vi vet om skådespelaren.


På fredagskvällen är det dags för avsnitt två av årets säsong av Hellenius hörna, som programleds av David Hellenius själv. Och det är inga dåliga gäster kvällen har att bjuda på – i soffan ser vi nämligen ingen mindre än popikonen Veronica Maggio, C-ledaren Annie Lööf och skådespelaren Dada Fungula Bozela

31-åriga Dada Fungula Bozela slog igenom i Snabba Cash på Netflix, som under våren tog Sverige och även världen med storm. 

Men hur bra koll har du egentligen på Dada, som spelar Ravy i den omtalade serien? Nyheter24 listar allt vi vet om skådespelaren! 

Vilka filmer och serier har Dada Fungula Bozela tidigare medverkat i? 

Dada Fungula Bozela gjorde sin skådespelardebut 2014 i filmen Tommy. Två år senare spelade han rollen som Bakari i serien Torpederna. Samma år medverkade han i en av Beck-filmerna. 

Men det riktiga genombrottet kom när han landade rollen som Ravy i succén Snabba Cash. 

Vad jobbar Dada Fungula Bozela med utöver skådespeleri? 

Dada är inte bara en briljant skådespelare, han har även en riktig talang för att skriva. Faktum är att han blev intresserad av att skriva redan som barn. 

Han gjorde sin debut som författare 2017 med radiodramat Otrogen mot min man som sändes i Sveriges Radio. Där agerar han både huvudroll och regissör, tillsammans med Shang Imam.

Har Dada Fungula Bozela någon partner? 

Huruvida Dada har en partner eller inte är ännu okänt för allmänheten. 

Dada Fungula Bozela och Ametist Azordegan på Polarpriset 2019. Bildkälla: Christine Olsson/TT.

Vad heter Dada Fungula Bozela på Instagram? 

Om du vill följa Dadas liv så kan du följa honom på Instagram! Där heter han @dadabozela

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

3 timmar sedan
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

3 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.