Tisdag 28 Sep
Stockholm

Ida Warg säljer produkter för 77 miljoner: "Sticker i ögonen på andra"

Influencern Ida Warg, 34, säljer skönhetsprodukter till ett värde av 77 miljoner kronor.
Att prata om de ekonomiska framgångarna är inte alltid en självklarhet för influencern. Foto: Stella Pictures

På drygt tre år har influencern Ida Warg, 34, lyckats etablera ett företag som säljer skönhetsprodukter för över 77 miljoner kronor – och hon siktar nu mot en internationell marknad och en omsättning på 100 miljoner kronor.
– Jag vet att det kan sticka i ögonen på andra, säger hon om framgångarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Influencern och entreprenören Ida Warg, 34, skördar stora framgångar på skönhetsmarknaden med omåttligt populära hårvårds- och brun-utan-sol-produkter som säljs under namnet Ida Warg Beauty.

Ida Warg säljer produkter för 77 miljoner

I bolaget Ida Warg Beauty AB, som till 50,1 procent ägs av Ida själv och till 49,9 procent av partnern Letsfaceit, har omsättningen ökat stadigt sedan 2018.

Enligt uppgifter som Dagens Industri tagit del av visar den första årsredovisningen sedan bolaget redovisas separat att omsättningen ligger på svindlande 77,7 miljoner kronor för det förlängda räkenskapsåret på 17 månader.

Ida Warg med maken och podcastprofilen Alexander Pärleros. Foto: Stella Pictures

Vinsten i bolaget landar på stabila 15,7 miljoner kronor.

Samtidigt gör man nu en stor satsning på den tyska marknaden, och siktar mot en omsättning på 100 miljoner i år.

– Vi följer budgeten hittills, säger Ida till tidningen.

"Kan sticka i ögonen på andra"

Att öppet prata om de ekonomiska framgångarna är dock inte givet för influencern, som snarare vittnar om att det kan provocera följare.

– Det är alltid utmanande att prata pengar. Det är inget jag har några problem att göra privat, men jag vet att det kan sticka i ögonen på andra, säger hon till Dagens Industri och fortsätter:

– Ibland får jag hejda mig när följare frågar vad vårt hus kostar eller vad jag tar ut i lön. Inte för att jag inte vill svara, utan för att det kan leda till ramaskri hos andra. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela