Söndag 24 Okt
Stockholm

Maja Nilsson Lindelöf gravidhånas av okända män – nu ryter hon ifrån

"
". Foto: Foto: Instagram/majanilssonlindelof

"Din mage är så stor", "du är enorm" och "är du säker på att det inte är tvillingar?" är kommentarer som Maja Nilsson Lindelöf fått av män den senaste tiden. Men nu har hon fått nog.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Maja Nilsson Lindelöf, 27, väntar sitt andra barn med fotbollsspelaren Victor Nilsson Lindelöf, 27, som är beräknat om två veckor.

Paret har sonen Ted-Louie, 2, sedan innan och lever ett lyxigt liv i Manchester, där Victor spelar fotboll. 

"Du är enorm"

Man kanske tänker sig att Maja, så tätt inpå förlossningen, ägnar sig åt egentid och vila – men istället tvingas hon hantera synpunkter och hånfulla kommenterar om hennes gravidmage på Instagram.

– På den senaste tiden har jag fått kommentarer och dm:s från män, ingen är överraskad för män är män, om att "din mage är så stor", "du är enorm" och "är du säker på att det inte är tvillingar?", säger Maja.

Hon har alltid känt sig vacker som gravid och bortsett från kommentararna. Men nu har de blivit så pass många att hon bestämt sig för att ryta ifrån.

– Män i vår värld 2020 vet fortfarande ingenting om kvinnokroppen. Synen på kvinnor är vidrig som den är och det förvånar mig att män dessutom känner att de har rätt att kommentera en kvinnas kropp när hon är gravid, säger Maja på Instagram.

Foto: Instagram/majanilssonlindelof

Uppmanar männen att "vakna upp"

Med mindre än en månad kvar till förlossningen har barnet i hennes mage hunnit växa sig stor som en melon och blivit tre kilo tung. 

Nu uppmanar Maja alla män i hennes kommentarsfält att läsa på innan de uttrycker sig.

– Ni män, ni måste utbilda er innan ni uttalar er. Ni måste lära er om den kvinnliga kroppen, ni måste googla och läsa på. Ni måste vakna upp, för ni låter så jävla dumma om jag ska vara ärlig, säger hon på Instagram.

Nu håller vi tummarna för att Maja slipper de jobbiga kommentarerna!

Kommentera
Kopiera länk
Dela