Tisdag 26 Okt
Stockholm

Här är svenska kändisarna som tror på Gud: ”Ber hela tiden"

Nyheter24 listar tio kändisar som tror på Gud.
Nyheter24 listar tio kändisar som tror på Gud. Foto: Johan Valkonen/Stella Pictures, Fredrik Persson/TT och Jari Kantola/Stella Pictures

Sverige blir allt mer sekulariserat, och allt färre säger sig vara troende. Men bland den svenska kändiseliten finns det ett helt gäng som tror på högre makter i form av en Gud. Nyheter24 listar tio av dessa kändisar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1. Carola Häggkvist är kristen

Den kändis i Sverige som kanske allra mest förknippas med sin religion är Carola Häggkvist, 55, som är kristen. Mer specifikt är hon en del av den pingstrelaterade församlingen Hillsong Church.

Carola Häggkvist. Foto: Erik Simander/TT

– Jag vill stå för en balanserad och sund kristendom. Att jag är med i olika frikyrkosammanhang ger mig en extra krydda. Idag tillhör jag samfundet Hillsong Church där lovsången har en framträdande plats, sade hon till Icakuriren 2019.

Carola har tidigare varit med i frikyrkoförsamlingen Livets Ord. 

2. Mark Levengood är katolik

Den folkkära programledaren Mark Levengood, 57, sällar sig till skaran av kändisar som är religiösa. Han har sedan barnsben varit troende, och är nu katolik. 

Mark Levengood. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

– Gud har gjort mig homosexuell för att jag är ämnad att vara det. Då ska ingen oinbjuden försöka bygga om maskinrummet på mig, har Mark tidigare sagt till Svenska Yle om den utbredda uppfattningen att homosexualitet och katolicism inte går ihop. 

3. Benjamin Ingrosso är kristen

Ända sedan artisten Benjamin Ingrosso, 24, var liten och gick i fredagsskola vid Filadelfiakyrkan med Carola och hennes son Amadeus har han haft en tro på Gud. Det berättade han i SVT:s ”Carina Bergfeldt" i januari, vilket Nyheter24 då rapporterade om

Benjamin Ingrosso. Foto: Stina Stjernkvist/TT

– Jag har kommit fram till att det måste bero på att jag är väldigt rädd för döden. Jag gillar att kunna be innan jag gör framträdanden och när jag vill att det ska gå bra för folk, har Benjamin tidigare sagt i Nyhetsmorgon 2017.

4. Rickard Sjöberg är kristen

TV4-programledaren Rickard Sjöberg, 52, är troende kristen och tillhör equmeniakyrkan. 

– Jag tror att Jesus har dött för mina synders skull. Jag tvivlar aldrig på Gud, han är konstant i mitt liv, har han tidigare sagt till DN och fortsatte vidare: 

Rickard Sjöberg. Foto: Roger Vikström/TT

– Gud är stort, runt och mulligt. För mig är det inte en konkret, visuell bild utan mer en känsla. Han är som en kompis, som en mamma, pappa, syster och bror. 

5. Filip Hammar är katolik

Filip Hammar till höger. Foto: Claudio Bresciani/TT

Ytterligare en tv-profil som är religiöst lagd är Filip Hammar, 46, vars föräldrar konverterade till katolicismen när han gick i gymnasiet. Då konverterade även Filip.

6. Cherrie är muslim

Cherrie. Foto: Christine Olsson/TT

Artisten Cherrie, 30, är troende muslim – något som inte alltid gått hem i musikbranschen.

– Att vara svart kvinna, från orten och muslim är inte lätt i den här branschen. Man har mycket emot sig, sa hon till Dagens Industri 2019. 

7. Ken Ring är kristen

Rapparen Ken Ring, 42, är praktiserande kristen sedan en lång tid tillbaka.

Ken Ring. Foto: Claudio Bresciani/TT

– Jag är kristen. Jag ber hela tiden, konstaterade han år 2017 i podcasten Dagens Människa och fortsatte:

– Gud är någonting som är inuti dig, som en ledsagare. 

8. Danny Saucedo är katolik

Det var i ett katolskt hem som artisten Danny Saucedo, 35, växte upp, och tron finns fortfarande kvar.

– Religionen har präglat mig enormt mycket. Kyrkan har gjort mig till en sökare, även om jag inte tyckte om det då och periodvis tyckte att kyrkan trycktes ner i halsen på mig, har han tidigare sagt till Aftonbladet och sade vidare:

Danny Saucedo. Foto: Johan Valkonen/Stella Pictures

– Jag är definitivt troende. Kyrkan har gett mig en grund att stå på, som jag har haft stor nytta av också senare i livet.

9. Edward Blom är katolik

Gastronomen, historikern och medieprofilen Edward Blom, 50, är även han katolik. 

Edward Blom. Foto: Jessica Gow/TT

– Att jag uppfostrades katolskt beror på att vi faktiskt har varit katoliker på en liten del gren i släktträdet sedan 1700-talet, så jag är nionde generationen katolik i Sverige, berättade han i Nyhetsmorgon 2016.

10. Sebastian Stakset är kristen

Rapparen Sebastian Stakset, 35, har sedan han lämnade gruppen Kartellen 2016 hittat sin kristna tro och startat organisationen ”Heart of Evangelism” för att sprida sitt budskap.

Sebastian Stakset. Foto: Henrik Montgomery/TT

– Det finns en sån hunger efter Jesus i det här landet. Jag tror alla är skapade med ett tomrum som bara Gud kan fylla, sade han i Morgonpasset i P3 2020. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela