Torsdag 21 Okt
Stockholm

Youtubegruppen Let's Feast döms för brott – efter tabben i videon

Let's Feast
Youtubeduon Let's Feast. Foto: Instagram

Nyheter24 kunde under fredagen avslöja att Youtubeprofilen Cristian Alex Troncoso Velasquez från duon Let's Feast spelat in en video där han sysslade med saker som man inte riktigt får. Nu döms Cristian för brott mot kulturmiljölagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Let's Feast är en svensk Youtubeduo som idag har över 360 000 prenumeranter. Gruppen består av medlemmarna Natacha Troncoso Velasquez, 36, och Cristian Alex Troncoso Velasquez, 31. 

I sina videos låter Natacha och Christian följarna följa med på olika upptåg där de äter mat, bygger saker och ger sig ut på äventyr. 

I en av sina videos så testade Cristian på att fiska med metalldetektor vid Hammarsbadet i Gamleby, Västerviks kommun. Det hela ägde rum 23 juli 2020.

Problemet är bara att man inte får använda sig av en metalldetektor utan tillstånd. Vilket han inte hade under just detta tillfälle. 

Till Nyheter24 berättar Cristian att han är väl medvetna om att tillstånd behövs – men att de inte hade det på just den här platsen. 

– Ja det stämmer riktigt bra och vi kommer att släppa en video på vår kanal där vi beskriver mer exakt vad som hände och varför, berättar han och fortsätter:

– Kort och gott så vet jag att man behöver tillstånd då jag har tio stycken tillstånd att leta på olika ställen i Sverige, dock så hade jag inte lika bra koll på hur allvarligt det var att köra utan tillstånd.
Det är lätt att vara efterklok, hade jag vetat att det jag gjorde var så pass allvarligt så hade jag inte gjort det och absolut inte filmat och lagt upp en video om det, riktigt korkat, säger han. 

Så blev straffet för Let's Feast

Men Cristian hänger inte läpp utan säger snarare att han lärt sig en läxa. Han berättar vidare att han nu kommer att behöva betala böter samt att paret skickat in några av fynden till länsstyrelsen. 

– Vi blev kontaktade av polisen och fick gå på förhör, jag erkände mig skyldig men aldrig med dåligt uppsåt, alla våra fynd vi hittar som kan vara äldre än 1850 har vi alltid skickat in till länsstyrelsen.

Jag fick en dom på 30 dagsböter och har lärt mig en läxa: har jag inget tillstånd så stannar maskinen hemma, avslutar han. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela