Söndag 28 Nov
Stockholm

Svenska kändisarna som säger sig ha träffat spöken: ”Död kärring”

Nyheter24 listar sex svenska kändisar som säger sig ha träffat spöken.
Nyheter24 listar sex svenska kändisar som säger sig ha träffat spöken. Foto: Anders Wiklund/TT, Fredrik Sandberg/TT och Nils Petter Nilsson/TT

Främmande vålnader som uppenbarar sig och välbekanta andar som kommer på besök. Nyheter24 listar sex svenska kändisar som påstår att de träffat spöken från den "andra sidan".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1. Peter Stormare hemsökt av ”galen död kärring”

När den svenska Hollywoodskådisen Peter Stormare, 68, medverkade i SVT:s långkörare ”Stjärnorna på slottet” 2007 fick han, enligt egen utsago, andligt besök.

Peter Stormare. Foto: Nils Petter Nilsson/TT

– Lagom kul att vakna upp och möta en galen död kärring, sade han till Aftonbladet efter en natt på Trolleholms slott. 

Mer specifikt ska en äldre kvinna och en liten hund från ”andra sidan” ha befunnit i Stormares rum. Men skådisen, som säger sig ha ärvt ett sjätte sinne från sin mamma, lyckades bli av med andarna genom att möblera om i rummet och tända ljus.

2. Kristin Kaspersen fick besök av sin döda farmor

I programmet ”Vardagspuls” år 2016 berättade tv-profilen Kristin Kaspersen, 52, att hon fått besök av sina döda farmor.

Hon ska nämligen, efter att ha flyttat till ett nytt hus, vaknas varje natt av vad hon först trodde var hennes son som kom in i hennes rum. Men så var inte fallet – utan istället misstänker Kaspersen att det är hennes farmors ande som kommit på besök.

Kristin Kaspersen. Foto: Claudio Bresciani/TT

– Hon har alltid skyddat mig och varit trygg. Så när jag vaknade nästa natt sa jag: ”farmor, vet du vad, det är helt okej med mig. Jag mår jättebra så väck inte mig är du snäll, jag vill sova klart", sade Kaspersen då enligt Expressen och fortsatte: 

– Och efter det har jag inte vaknat mitt i natten igen. Så jag tror att det var hon.

3. Åsa Vesterlund kallades in för att driva bort andar

Den tidigare tv-profilen från ”Svenska Hollywoodfruar”, Åsa Vesterlund, 47, har sagt sig vara något utav en expert när det kommer till att kommunicera med ”den andra sidan”.

Bland annat ska hon ha skickats till Florida av en bekant när dennes vänner, ett gift par, började känna av dåliga energier i sitt hem.

Åsa Vesterlund. Foto: Jessica Gow/TT

– Huset hade så många elaka och oroliga själar. Jag hade svårt att förstå vad de gjorde där och vad de ville förmedla, har Vesterlund tidigare berättat för Aftonbladet om sitt besök – där hon även såg anden av en död man i parets trädgård. 

4. Malin Berghagen smektes av ande

I samband med att tv-profilen Malin Berghagen, 55, var programledare för "Andarnas makt" 2003 fick produktionen plötsligt avbrytas. 

Anledningen? Mediet som var anställt för programmet såg hur en ande började smeka Berghagen över kinden – något hon även säger sig ha känt.

Malin Berghagen. Foto: Janerik Henriksson/TT

– Vi hade en ande på besök. Det var verkligen en häftig upplevelse, sade Malin till Aftonbladet efteråt.

5. Paulina "Paow" Danielsson kände ande under PH

Dokusåpadrottningen Paulina "Paow" Danielsson, 28, är ytterligare en svensk kändis som påstår sig ha varit i en andes närvaro. Mer specifikt ska det hela ha utspelat sig under inspelningen av TV3:s "Paradise Hotel" 2014.

Paulina "Paow" Danielsson. Foto: Fredrik Sandberg/TT

— Jag kände hur det var någon i rummet, att någon gick förbi mig jättefort. Det vore inte konstigt om det spökade med tanke på hur mycket dålig energi det fanns där inne, berättade hon senare för ”Paradise hotel”-bloggen Paradiset och fortsatte:

— Jag tror att det spökade på hotellet. Jag hörde att en man typ dog där. Han kanske blev lack när vi bråkade där inne.

6. Anna Books avlidna föräldrar återvände

Sångerskan Anna Book, 51, har fått besök från både en och två andar. Mer specifikt rör det sig om hennes egna föräldrar som ska ha gjort en visit från andra sidan. 

I det första fallet, som inträffade för över 20 år sedan, ska hennes avlidna pappa ha samtalat med hennes dotter Felicia som då satt och lekte i sitt rum, och som berättat att hon pratat med sin morfar. 

Anna Book. Foto: Anders Wiklund/TT

— Inne på toaletten hade toalocket lossnat och flugit en halv meter. Det kändes som ett tecken från mamma, hon var lite städtokig, berättade ­Anna för Mitti 2014.

Tror du på andar och spöken?
Kommentera
Kopiera länk
Dela