Söndag 28 Nov
Stockholm

Kändiskonditorn Roy Fares i julbråk med skönhetsjätte – riskerar stämning

"Vi finns inte ens i samma bransch", menar Roy Fares
"Vi finns inte ens i samma bransch", menar Roy Fares. Foto: Christine Olsson/TT/Pressbild

Julkalendern som konditoriet "Mr Cake" börjat sälja är alldeles för lik deras egna, menar skönhetsföretaget Rituals. Om de inte slutar sälja den omedelbart riskerar bolaget, med Roy Fares i spetsen, att stämmas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Med knappt två månader kvar till julafton har kändiskonditorn Roy Fares blivit snuvad på allt vad julstämning heter.

Kort efter att hans konditori "Mr Cake" börjat sälja sin julkalender mottog de nämligen ett mail från skönhetsjätten "Rituals", som enligt uppgifter till Aftonbladet krävt av konditoriet att sluta sälja kalendern.

Anledningen? Man anser att julkalendern är på tok för lik sin egna, med små hus i en julig miljö. Det håller inte Roy Fares med om:

– Vi finns inte ens i samma bransch, vi konkurrerar inte och framförallt har inte de patent på att göra en julkalender, säger han till Aftonbladet.

Foto: Anders Ahlgren/SvD/TT

Rituals: "Blivit kontaktade av många kunder"

I ett mejl till Aftonbladet skriver Kim Braber, juridiskt ombud på Rituals, att man tar skyddet av sin immateriella egendom på största allvar. 

”Vi blev kontaktade av många kunder angående den mycket snarlika designen på Mr Cakes adventskalender. Vi har investerat mycket i den unika designen och skyddet (registrerad EU-design) i vår Rituals adventskalender", skriver Braber.

Enligt Kim Braber söker man nu efter en praktisk och vänskaplig lösning på problemet. 

Roy Fares: "Jag är bestört"

Men den bilden delar inte Roy Fares. Enligt honom har skönhetsföretaget krävt att de stoppar försäljningen av julkalendern online omedelbart – annars hotar de med stämning.

Men hot och anklagelser hör inte julen till, menar stjärnkonditorn. Att de kommer från ett så stort bolag som Rituals tycker han känns både tråkigt och läskigt. 

– Jag är mer bestört, upprörd, ledsen och besviken över Rituals hotfulla och aggressiva agerande, säger Roy Fares till Aftonbladet.

Så ser julkalendrarna ut

Rituals julkalender. Foto: Pressbild/Rituals
Mr Cake's julkalender. Foto: Pressbild/Mr Cake

Vad tycker du – är julkalendrarna för lika eller inte?

Kommentera
Kopiera länk
Dela