Stockholm

Lena Nilssons fina meddelande till Einárs flickvän Alexandra Torgrip

Alexandra Torgrip
Lena Nilsson stöttar Alexandra Torgrip. Foto: Instagram/TV4

Alexandra Torgrip, 19, skrev under torsdagen ett hjärtskärande inlägg på sin Instagram som var riktat till pojkvännen, rapparen Nils Einár Grönberg. Nu har Einárs mamma kommenterat inlägget.


Läs mer

Det var under torsdagskvällen förra veckan som rapparen Nils "Einár" Grönberg, 19, sköts ihjäl i Hammarby Sjöstad i södra Stockholm.

Polisen har inlett en förundersökning om mord, men ingen misstänkt gärningsperson har gripits.

Efter händelsen har människor från hela Stockholm tagit sig till platsen för att lämna saker och ljus för att hedra rapparen. 

Trycket på sociala medier har varit högt och många av Grönbergs vänner har publicerat inlägg där de berättat om sin relation till Einár samt uttryckt sin sorg. 

ända ljus och blommor i närheten av platsen där artisten Einár sköts till döds i Hammarby sjöstad . Bildkälla: Christine Olsson

Under torsdagskvällen valde Alexandra Torgrip, Einárs flickvän, att dela ett öppet brev till sin pojkvän. 

"Mitt hjärta blöder och att jag inte kan göra nått för att få dig tillbaka förstör mig. Men jag lovar att ta hand om allt, allt du ville göra, se allt du ville se och uppnå det du inte hann själv. Ord kan inte beskriva nånting. Verkligen ingenting alls. Jag saknar dig så mycket och jag älskar dig ännu mer. Spara lite plats åt mig tills min dag är kommen. Vi ses snart, flyg högt och THE SKY ISN’T THE LIMIT", skriver hon bland annat. 

Inlägget har i skrivande stund över 13 000 kommentarer och både artister och följare överöser Alexandra med stöttande ord. En av dom är Einárs mamma Lena Nilsson

Einárs mamma kommenterade Alexandras inlägg. Bildkälla: alexalexandra

Tillsammans med några emojis har Lena skrivit "Älskar dig" till Alexandra. 

"Låt oss äta varandra tills vi är slut"

Nu går en av rapparna som var med Einár under skjutningen, en 25-årig man som sedan flera år med i det kriminella nätverket Dödspatrullen, ut i Expressen och berättar om händelsen.

– Vi var i cykelförrådet och hade rökt joint, så går vi ut alla tre. Vi skulle ut till en taxi bara, ut mot stan. Vi var alla på bra humör, vi skrattade. De jävla fi*****a. Man skjuter mot oss och vi springer. Alla åt varsitt håll. Nils springer in på gården och en annan skytt kommer mot honom och fortsätter skjuta, säger han.

Expressen-reportern säger att skjutningarna skapat oro hos svenska folket. 

– Låt folk skjuta varandra. Stör inte dem. Det är inte en ”Kalle” eller en ”Fredrik” som dör. Det är folk som själva skapat problem och som gjort knas. Låt oss äta varandra, tills vi är slut. Det är bästa sättet. Han som lever är bäst, han som är död är död. Det stör inte folk, i slutändan är det shunos som har dött, svarar rapparen.

Fakta om Nils "Einár" Grönberg:

Rapparen Einár  vars riktiga namn var Nils Grönberg, slog igenom år 2019 med låten "Katten i trakten", bara 16 år gammal. Samma år vann han sitt första pris på P3-Guld i kategorin "Årets låt" med samma låt.

Sedan dess har framgångarna avlöst varandra och blev på kort tid Einár en av Sveriges mest framstående rappare. Han har släppt fyra album och medverkat på låtar med bland andra Dree Low och Hov1.

Einár växte upp i Enskededalen i södra Stockholm, ett område där polisen identifierat gängkriminella nätverk och grupperingar. Han refererade ofta till vapen och våld i sina låtar, och har sagt att han skildrade verkligheten i området där han växte upp.

Rapparen blev under våren 2020 kidnappad av personer ur det så kallade Vårbynätverket och var kallad för att vittna mot nätverket i Hovrätten under nästa vecka.

Strax före klockan 23 den 21 oktober sköts Einár till döds i Hammarby Sjöstad. Han blev 19 år gammal.


Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.