Vad tjänar man som programledare för Bachelorette, mån tro?
Vad tjänar man som programledare för Bachelorette, mån tro? - Foto: TV4/Skärmavbild

Så mycket pengar tjänar Bachelorette-programledaren Malin Stenbäck

Malin Stenbäck, 34, är ett välbekant ansikte för både tv-tittare och radiolyssnare. Men hur mycket tjänar programledaren? Det har Nyheter24 koll på.


År 2004 började Malin Stenbäck, 34, jobba på radiostationen Mix Megapol med lättare arbetsuppgifter, som att koka kaffe och skriva ut manus till programledare.

Men det dröjde inte länge innan hon avancerat inom bolaget och fick agera sidekick åt Gry Forssell i morgonradioprogrammet "Gry med vänner" – då under smeknamnet "Praktikant-Malin".

Malin Stenbäck med radiokollegorna Gry Forssell och Anders Timell. Foto: Anders Wiklund/TT

Nu, ett antal år senare, är Malin Stenbäck en av våra mest omtyckta programledare. När hon inte leder Bachelor och Bachelorette på TV4 har hon synts hon i rutan på både Big Brother och Idol Extra.

Det leder oss fram till 100-poängsfrågan – syns framgångarna på kontot?

Så hög är Malin Stenbäcks lön

Under inkomståret 2020 hade Malin Stenbäck en fastställd förvärvsinkomst på 561 100 kronor, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av. 

Fördelat lika över årets alla månader ger det en månadslön på 46 758 kronor.

Foto: TV4

Malin Stenbäck sitter med i bolagsstyrelser

Utöver det sitter Malin Stenbäck med i styrelsen i två bolag, varav det ena, PraktikantMalin AB, sysslar med radio- och tv-verksamhet. 

Under 2020 omsatte bolaget 834 000 kronor, enligt uppgifter från AllaBolag. Totalt har företaget tillgångar på närmare 660 000 kronor.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!