Bonusfamiljen Tuva Novotny
Därför känner du igen "Elin" från Bonusfamiljen. - Foto: SVT Play.

Tuva Novotny spelar Elin i Bonusfamiljen – så lever hon idag

Är du en av de många svenskar som älskar SVT-serien Bonusfamiljen? Då blev du säkert glad när skådespelerskan Tuva Novotny dök upp i rutan. Nyheter24 har tagit reda på hur stjärnan lever idag.


SVT:s Bonusfamiljen är äntligen tillbaka med en fjärde säsong. Nu har både Eddie och William blivit tonåringar, och Patrik och Lisa har hunnit få två nya barn. 

Men i den här säsongen introduceras även några nya karaktärer. Bland annat träffar Patrik, som spelas av Erik "Jerka" Johansson, en kvinna på en lekpark. 

Kvinnan heter Elin och är mamma till en pojke vid namn Stellan. Elin och Patrik upptäcker snabbt att de har mycket gemensamt eftersom de båda har barn med Downs syndrom. 

Bildkälla: SVT Play.

Elin spelas av Tuva Novotny 

Karaktären Elin spelas av den framgångsrika skådespelerskan Tuva Novotny, 41, som har varit med i många kända filmer och serier. 

Om du var ung på 2000-talet kanske du exempelvis känner igen henne från filmen "Smala Sussie". Hon har även varit med i svenska klassiker som "Bröllopsfotografen", "Jalla! Jalla!" och "Bröderna Karlsson". 

Men det är inte bara på den svenska filmduken som Tuva synts till genom åren. Hon har nämligen blivit ett internationellt namn inom filmvärlden. Tuva har bland annat medverkat i filmen "Eat Pray Love" med filmstjärnan Julia Roberts, 54. 

Bildkälla: Naina Helén Jåma/TT.

Hur lever Tuva idag? 

Tuva kan hela fyra språk utöver svenska. Hon talar flytande norska, danska och tjeckiska, enligt Fokus.

Idag har Tuva lämnat Sverige och bor istället i Danmarks huvudstad Köpenhamn. 

Där lever hon familjelivet sin man och barn. 

– Kanske jag flyttar någon gång – men inte tillbaka till Stockholm. Det gäller att ha perspektiv. Jag tycker det är fint att flytta runt mellan Danmark, Norge och Sverige så att du hela tiden har en "fresh take" på landet du befinner dig i, säger hon i en intervju med Expressen.  

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Harry Styles stalker får fängelse

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".