Måndag 6 Dec
Stockholm

Tuva Novotny spelar Elin i Bonusfamiljen – så lever hon idag

Bonusfamiljen Tuva Novotny
Därför känner du igen "Elin" från Bonusfamiljen. Foto: SVT Play.

Är du en av de många svenskar som älskar SVT-serien Bonusfamiljen? Då blev du säkert glad när skådespelerskan Tuva Novotny dök upp i rutan. Nyheter24 har tagit reda på hur stjärnan lever idag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SVT:s Bonusfamiljen är äntligen tillbaka med en fjärde säsong. Nu har både Eddie och William blivit tonåringar, och Patrik och Lisa har hunnit få två nya barn. 

Men i den här säsongen introduceras även några nya karaktärer. Bland annat träffar Patrik, som spelas av Erik "Jerka" Johansson, en kvinna på en lekpark. 

Kvinnan heter Elin och är mamma till en pojke vid namn Stellan. Elin och Patrik upptäcker snabbt att de har mycket gemensamt eftersom de båda har barn med Downs syndrom. 

Bildkälla: SVT Play.

Elin spelas av Tuva Novotny 

Karaktären Elin spelas av den framgångsrika skådespelerskan Tuva Novotny, 41, som har varit med i många kända filmer och serier. 

Om du var ung på 2000-talet kanske du exempelvis känner igen henne från filmen "Smala Sussie". Hon har även varit med i svenska klassiker som "Bröllopsfotografen", "Jalla! Jalla!" och "Bröderna Karlsson". 

Men det är inte bara på den svenska filmduken som Tuva synts till genom åren. Hon har nämligen blivit ett internationellt namn inom filmvärlden. Tuva har bland annat medverkat i filmen "Eat Pray Love" med filmstjärnan Julia Roberts, 54. 

Bildkälla: Naina Helén Jåma/TT.

Hur lever Tuva idag? 

Tuva kan hela fyra språk utöver svenska. Hon talar flytande norska, danska och tjeckiska, enligt Fokus.

Idag har Tuva lämnat Sverige och bor istället i Danmarks huvudstad Köpenhamn. 

Där lever hon familjelivet sin man och barn. 

– Kanske jag flyttar någon gång – men inte tillbaka till Stockholm. Det gäller att ha perspektiv. Jag tycker det är fint att flytta runt mellan Danmark, Norge och Sverige så att du hela tiden har en "fresh take" på landet du befinner dig i, säger hon i en intervju med Expressen.  

Kommentera
Kopiera länk
Dela