Tisdag 30 Nov
Stockholm

Peter Settmans miljonlön – så mycket tjänar den folkkäre tv-profilen

Är du nyfiken på vad programledaren och företagaren Peter Settman tjänar?
Är du nyfiken på vad programledaren och företagaren Peter Settman tjänar?. Foto: Henrik Montgomery/Jonas Ekströmer/TT

Peter Settman är inte bra en folkkär programledare och underhållare, han har även stenkoll på allt vad företagande och affärer heter. Nyheter24 har tagit reda på hans skyhöga månadslön och imponerande miljontillgångar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

För många är nog Peter Settman stakast förknippad som långvarig programledare för underhållningsprogrammet "Så ska det låta", eller som Ronny i den ack så folkkära 90-talsduon "Ronny och Ragge".

Men faktum är att Settman också är en framgångsrik företagare och entreprenör som tjänat stora miljonbelopp under årens gång. 

Peter Settman sålde bolaget för miljonsumma

År 2009 sålde Peter Settman det egenstartade produktionsbolaget Baluba till riskkapitalbolaget Capman. 

Vid det här laget var bolaget både väletablerat och framgångsrikt – och Settmans vinst, den landade på 92 miljoner kronor, enligt uppgifter till Dagens Industri.

Men det slutar inte där. I samband med försäljningen erhöll Settman en ägarandel på fem till 10 procent av det gigantiska produktionsbolaget Nice Entertainment, ägt av Capman.

När han sålde andelar i tv-jätten till mediebolaget MTG fyra år senare, 2013, ska han enligt DI ha kammat hem ytterligare 50 miljoner kronor. 

Sålde munskydd under pandemin - tjänade multum

Sedan dess har Peter Settman sysslat med allt ifrån utveckling av industrirobotar i Abu-Dhabi, till försäljning av munskydd under pandemin genom koncernen Biovisor AB. 

Under pandemiåret 2020 hade dotterbolaget Biovisor Health & Safety AB en omsättning på strax över 44,5 miljoner kronor. Bolagets totala tillgångar ligger på svindlande 35,5 miljoner, enligt uppgifter från Alla Bolag.

Foto: Maja Suslin/TT

Peter Settmans skyhöga månadslön 

Att den affärsmässiga tv-profilen har en rätt saftig månadslön kommer kanske därför inte som någon större överraskning. 

Under inkomståret 2020 hade Peter Settman en fastställd förvärvsinkomst på 1 391 800 kronor, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av.

Fördelat lika över årets alla månader gav det honom en otrolig härlig månadslön på 115 983 kronor.

Det är härliga tider för Peter Settman, med andra ord!

Kommentera
Kopiera länk
Dela