Är du nyfiken på vad programledaren och företagaren Peter Settman tjänar?
Är du nyfiken på vad programledaren och företagaren Peter Settman tjänar? - Foto: Henrik Montgomery/Jonas Ekströmer/TT

Peter Settmans miljonlön – så mycket tjänar den folkkäre tv-profilen

Peter Settman är inte bra en folkkär programledare och underhållare, han har även stenkoll på allt vad företagande och affärer heter. Nyheter24 har tagit reda på hans skyhöga månadslön och imponerande miljontillgångar.


För många är nog Peter Settman stakast förknippad som långvarig programledare för underhållningsprogrammet "Så ska det låta", eller som Ronny i den ack så folkkära 90-talsduon "Ronny och Ragge".

Men faktum är att Settman också är en framgångsrik företagare och entreprenör som tjänat stora miljonbelopp under årens gång. 

Peter Settman sålde bolaget för miljonsumma

År 2009 sålde Peter Settman det egenstartade produktionsbolaget Baluba till riskkapitalbolaget Capman. 

Vid det här laget var bolaget både väletablerat och framgångsrikt – och Settmans vinst, den landade på 92 miljoner kronor, enligt uppgifter till Dagens Industri.

Men det slutar inte där. I samband med försäljningen erhöll Settman en ägarandel på fem till 10 procent av det gigantiska produktionsbolaget Nice Entertainment, ägt av Capman.

När han sålde andelar i tv-jätten till mediebolaget MTG fyra år senare, 2013, ska han enligt DI ha kammat hem ytterligare 50 miljoner kronor. 

Sålde munskydd under pandemin - tjänade multum

Sedan dess har Peter Settman sysslat med allt ifrån utveckling av industrirobotar i Abu-Dhabi, till försäljning av munskydd under pandemin genom koncernen Biovisor AB. 

Under pandemiåret 2020 hade dotterbolaget Biovisor Health & Safety AB en omsättning på strax över 44,5 miljoner kronor. Bolagets totala tillgångar ligger på svindlande 35,5 miljoner, enligt uppgifter från Alla Bolag.

Om bröllopet: "Det kan nog inte bli bättre"

I oktober 2023 gifte sig Peter Settman med Carmen Navis. Strax innan bröllopet lät sig Settman intervjuas av Aftonbladet. Där berättar han om hur Navis amerikanska familj och hans svenska familj samlats inför tillställningen.

– Det är ett italienskt bröllop med svenskar och amerikanare huller och buller som lärt känna varandra under två dagar. Men nu är det dags. Det känns väldigt fint, säger Settman till Aftonbladet.

– Det kan nog inte bli bättre.

Foto: Maja Suslin/TT

Peter Settmans skyhöga månadslön och underskottet

Att den affärsmässiga tv-profilen har en rätt saftig månadslön kommer kanske därför inte som någon större överraskning. 

Under inkomståret 2022 hade Peter Settman en fastställd förvärvsinkomst på 1 480 600 kronor, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av.

Jämnt fördelat över årets alla månader gav det honom en otrolig härlig månadslön på 123 363 kronor.

Under samma period hade han ett underskott av kapital på 59 242 kronor.

Det är härliga tider för Peter Settman, med andra ord!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

1 timme sedan
Tecwyn Evans blir ny ledare för Malmö operas orkester och kör med start den 5 augusti.

Efter succén: "Sluta leta efter min stalker"

1 timme sedan
Netflixsuccén "Baby reindeer" har skapat en jakt på de verkliga personerna bakom händelserna i dramaserien. Nu vill huvudpersonen sätta stopp för spekulationerna.

Årets museum ligger i Göteborg

1 timme sedan
Ett museum som genomgått en flera år lång förvandlingsprocess får utmärkelsen Årets museum. Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg vann i konkurrens med Bildmuseet i Umeå och Eskilstuna Stadsmuseum.