Charlotte Kalla rasar på Peter Settman i sin nya bok.
Charlotte Kalla rasar på Peter Settman i sin nya bok. - Foto: Stella Pictures & Christine Olsson/TT

Charlotte Kallas raseri mot Peter Settmans kyss: "Upprörande och förkastligt"

I sin bok "Skam den som ger sig" rasar Charlotte Kalla på Peter Settman efter kyssen han gav henne på Idrottsgalan 2008.
"Upprörande och förkastligt", skriver hon.


Charlotte Kalla har nyligen vunnit totalsegern i Tour de Ski som första svensk någonsin och ska hyllas för sin insats på Idrottsgalan 2018. 

Under en sketch på galan, går programledaren Peter Settman fram till Charlotte Kalla och kysser henne. I tv-sändningen skrattade skidstjärnan, men egentligen var hon rasande. 

Här kysser Peter Settman Charlotte Kalla på Idrottsgalan 2008. Foto: Bertil Ericsson/TT

Charlotte Kalla om Peter Settmans kyss

”Det var inte alls roligt att få den där pussen. Han tog tag i mitt ansikte, höll fast det och gav mig en puss rakt på munnen. Han överrumplade mig verkligen. Det jag var med om i direktsändning inför en miljonpublik kändes upprörande och förkastligt. Min integritet fick sig en rejäl törn och jag tänkte: 'Gud vad jobbigt'” skriver Charlotte Kalla i självbiografin "Skam den som ger sig" och fortsätter: 

”Jag blev jättearg men visste inte hur jag skulle bete mig. Fick jag ens bli arg? Kunde jag resa mig och gå? De tankarna snurrade. Det förväntades att jag skulle skratta. Så jag skrattade.”

Charlotte Kalla skriver vidare att hon aldrig fått frågan om hon ville spela med i kyssen, och att hon skulle reagerat annorlunda i dag. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!