Ernst Kirchsteiger.
Ernst Kirchsteiger. - Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Miljonerna haglar över Ernst Kirchsteiger – så mycket tjänar han

Ernst Kirchsteiger är en av våra mest folkkära programledare med många tv-år i ryggsäcken. Och kärleken från svenska folket har minst sagt gett avkastning.


Ernst Kirchsteiger, 64, har under årens lopp fullkomligt stegat in (barfota) i svenska folkets hjärtan. I program som "Sommar med Ernst" och "Jul med Ernst" ger han sina bästa tips på allt ifrån att lyckas med den perfekta knäcken till hur man gör en egen eldstad eller fixar den finaste dukningen. Alltid med hjälp av sina mysiga metaforer.

Men Ernst myserier, tips och trix har sannerligen gett avkastning, för miljonerna fullkomligt haglar in. 

Ernst svindlande inkomst

"Ernst Kirchsteiger AB", vilket ägs av Ernst till 51 procent och till 49 procent av hans två söner, omsatte 8 092 000 kronor under räkenskapsåret 2019/2020. Vinsten? Hela 4 357 000 kronor.

Men det stannar inte där. 

I dotterbolaget "Färg & Form Sweden AB", som står bakom den inredning Ernst säljer i sitt namn, omsatte man otroliga 66 miljoner kronor under räkenskapsåret 2020/2021.

Bolaget har tillgångar på hela 33 miljoner kronor.

Inte illa för Sveriges egen pysselfarbror. 

Hur lång är Ernst?

Ernst Kirchsteiger är 1.98.

Hur ser Ernst familj ut?

Han är gift med Ulla-Britt Viola Kirchsteiger och tillsammans har de sönerna Ludvig Kirchsteiger, 33, och Sebastian Kirchsteiger, 37.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tummad äventyrsbok återlämnad – efter 105 år

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

idag 16:01
Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

idag 15:47
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

idag 15:41
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

idag 15:38
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.

Så friade Nisse Hallberg till Emelie Uggla: "Kommer inte ihåg någonting"

idag 14:53
Nisse Hallberg är en svensk komiker och poddprofil. Men hur mycket vet du egentligen om stand up-stjärnan? Nyheter24 reder ut de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Hallberg.