Söndag 23 Jan
Stockholm

Medlem från Mange Makers avslöjar - Så var det att turnera som 17-åring

I en intervju med Nyheter24 berättar en medlem ur Mange Makers hur det var att turnera som 17-åring
I en intervju med Nyheter24 berättar en medlem ur Mange Makers hur det var att turnera som 17-åring. Foto: Stella pictures och Claudio Bresciani / TT

När gruppen Mange Makers blev virala gick killarna i gymnasiet. På bara någon dag förändrades deras liv drastiskt och de fick åka över hela Sverige på turné. Men hur var det att turnera vid den unga åldern? Och hur var det att turnera med bara en låt?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Känner du igen låten "Fest hos Mange"? Om du gör det är chansen stor att du vet vilka Mange Makers är. För 10 år sedan blev de en viral succé just med låten "Fest hos Mange". 

Gruppen gick då i gymnasiet och publicerade inte klippet med något särskilt mål, förutom att försöka imponera på klassen. 

Hur var det att turnera som 17-åringar? En gruppmedlem ur Mange Makers svarar Foto: Stellapictures

Varför slutade Mange Makers att göra musik?

Under loppet av fem år publicerade gruppen en handfull med låtar på Youtube. Den sista videon i tidsintervallen har idag 670 tusen visningar och heter "bättre förr". Efter det blev det radiotystnad från Mange Makers, tills för nio månader sedan vid lanseringen av deras nya dokumentär. Vill du läsa mer om varför de gick skilda vägar, kan du fortsätta läsa här.

Hur var det att turnera som 17-åringar?

I en intervju med Nyheter24 berättar en av medlemmarna Didrik Rastbäck, 28, hur det var att turnera som 17-åringar. 

– Det var hemskt att ingen av oss ville stå på en scen, berättar Didrik och fortsätter.

– Vi hade bara en låt också, så det var jävligt knepigt. 

Didrik förklarar att de även spelade annan musik under turnen, men de avslutade varje uppträdande alltid med "Fest hos Mange".

– Det var en konstig tid, men det var roligt, berättar han och fortsätter.

– Vi var 17 bast, Max var 16, vi var småkillar. 

Idag har gänget dragit igång gruppen igen och har sedan dess lansering publicerat två nya musikvideos på sin Youtubekanal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela