Måndag 23 Maj
Stockholm

Allt du vill veta om Norlie & KKV: Dolda karriärer, flickvänner och barn

Duon Norlie & KKV har släppt musik tillsammans sedan tidigt 10-tal
Duon Norlie & KKV har släppt musik tillsammans sedan tidigt 10-tal. Foto: Janerik Henriksson/TT/Martin Brandt/

Ända sedan debuten 2011 har duon "Norlie & KKV" älskats, streamats och dansats till. Nu är de aktuella med den rykande färska singeln "Jag lovar". Men hur bra koll har du egentligen på Sonny och Kim – killarna bakom succén?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Pop- och hiphopduon "Norlie & KKV" slog ner som en bomb under tidigt 10-tal med debutsingeln "Pressad av tid". Sedan dess har de förgyllt svenskarnas dagar och nätter med hits som "Där jag hänger min hatt" (2012), "Ingen annan rör mig som du" (2015) och "Ensam" (2021). 

Killarna bakom succén heter Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag. Men hur bra koll har du på duon egentligen? Nyheter24 tog kontakt med killarna och har samlat allt du behöver veta. 

Foto: Magnus Andersson/TT

Varför valde de namnet "Norlie & KKV"?

Till Nyheter24 berättar Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag med en blinkning att de givetvis valde sitt gemensamma artistnamn med omsorg som 14-åringar:

"Norlie är en hommage till Sonnys mamma som heter Norelius i efternamn. KKV är Kims initialer "Kim Kent Vadenhag"."

När Norlie & KKV började släppa musik tillsammans fanns ingen tanke på att det skulle bli en etablerad grupp – men vips, så blev det så. Även om det tog tid innan namnet Norlie & KKV satte sig så är Sonny och Kim glada att de valde att hålla fast vid det.

Vilken är Norlie & KKV:s favoritlåt från den egna katalogen?

När man har släppt låtar tillsammans i mer än tio års tid kan det vara svårt att välja en enda favoritlåt. Norlie & KKW intygar att många av deras låtar ligger dem varmt om hjärtat, men kan till slut bestämma sig för en.

"Om vi blir tvungna att välja en så blir det nog ”Ingen annan rör mig som du”. Inte bara för att det är vår största låt utan för att den var otrolig avgörande för den fina karriär vi har och har haft", skriver Norlie & KKV till Nyheter24 och fortsätter:

"Efter succéåret 2012 dröjde det nästan två år innan vi var redo att komma med uppföljaren. Många trodde nog att vi var nere för räkning men när  ”Ingen annan rör mig som du” släpptes fanns det inget tvivel om att vi var en akt att räkna med!"

Norlie & KKV:s privatliv – har killarna partners och barn?

Ingen av killarna i Norlie & KKV delar med sig av särskilt mycket från deras privatliv på sociala medier. Att veta om de lever som singlar eller i ett förhållande är därför inte helt lätt att lista ut.

Det händer att Kim Vadenhag delar med sig av bilder på flickvännen Ann på sin Instagram, men allt som oftast låter han kontot bestå utav bilder på honom själv i olika miljöer.

Sonny Fahlberg har låst profil på Instagram, men av hans boendeinformation att döma verkar han ha bott tillsammans med en kvinna vid namn Billie i omkring fyra år.

Till Nyheter24 bekräftar killarna i Norlie & KKV att de båda är i relationer. De avslöjar också att Kim Vadenhag är bonuspappa till två barn varannan vecka.

Killarna i Norlie & KKV:s okända fotbollskarriärer

Både Kim Vadenhag och Sonny Fahlberg har spelat fotboll under många års tid. När Norlie & KKV gästade "Vakna med The Voice" 2012 berättade de att Kim spelat i Djurgården och att Sonny var målvakt i Sundbybergs IK.

Till Nyheter24 berättar killarna att de spelat lite Korpen-turneringar ihop, men att skador och turnéer gjort dem tvungna att lägga fotbollen på hyllan. 

Men det råder inga tvivel om vem i Norlie & KKV som var den bästa fotbollsspelaren:

"Helt klart Kim. Han har fortfarande en otrolig first touch och flyter fram som Neymar på planen, även om konditionen kanske sviker lite. Sonny stod i mål och var under tiden en ansedd keeper i Västerort", säger de till Nyheter24.

Foto: Martin Brandt

Norlie & KKV:s spelningar för 2022 – då står killarna på scen

Coronapandemin har satt en hel del käppar i Norlie & KKV:s turnéhjul, och nu håller Kim och Sonny tummarna för att restriktionerna hinner släppas till sommaren. 

"Nu är det två år sedan vi stod på scen inför publik så peppen är orimligt hög. Det är nästan som att vi har förlorat en del i Norlie & KKV genom att inte kunna spela live. Vi har byggt upp en väldigt fin relation till våra fans via konserter och live känns som vårt starkaste uttryck som akt", säger de till Nyheter24.

Norlie & KKV har rätt mycket bokat inför sommaren som de inte kan gå ut med ännu. 

 "Men vi spelar på Gröna Lund den 9 september och det ser fram emot extremt mycket!"

Norlie & KKV släpper ny singel - "Jag lovar"

Fredagen den 28 januari släppte Norlie & KKV sin nya singel "Jag lovar". 

Kan ni beskriva den med tre ord?

"Energi, Tempo & Hopp!"

Kommentera
Kopiera länk
Dela