Linn Ahlborg la upp bild på sina nya byxor – då rasade följarna

Linn Ahlborg behöver då sannerligen inte vara med i Paradise Hotel för lyckas röra om i grytan. Bara genom att visa upp ett par kostymbyxor lyckades hon nämligen väcka liv i sina följare.


Tidigare i år berättade Youtubestjärnan och entreprenören Linn Ahlborg, 22, glatt att hennes framgångsrika märke LXA nu kommer att släppa ett par nya plagg i färgen svart. Bland annat var det ett par nya kostymbyxor. 

Linn har över 473 000 prenumeranter på sin kanal. Bildkälla: linnahlborg/Instagram

Följarna, som brukar köpa slut Linns produkter under loppet av minuter blev i vanlig ordning överlyckliga och väntar tålmodigt på att plaggen ska lanseras. 

Men sedan hände någonting

Linn visade upp byxorna. Bildkälla: Youtube

Linn publicerade en video där hon har på sig byxorna och skriver till videon att hon är 177 lång samt bär storleken large. Och detta – det fick följarna att se rött. 

Linn Ahlborg: "Låt mig förklara mig"

Enligt följarna skulle byxan i storlek L vara sydd i en väldigt liten storlek då Linn kunde bära den. Men i en ny video har Linn nu valt att gå ut med en förklaring som inte alls stämmer överens med deras teori. 

– Jag hade ju en lansering igår där vi släppte ett par kostymbyxor och en skjorta. Det är plagg som vi har släppt tidigare men då i färgen mörkbrunt. Ni hade nämligen frågat om samma typ av plagg fast i en svart färg. Det var det och jag fortsatte med att lägga upp storys om lanseringen där jag berättade att jag är omkring 177 centimeter lång och att jag bar storleken large, berättar hon. 

– Efter den storyn fick jag väldigt många arga DM:s som gjorde mig väldigt förvirrad. Det som väckte alla starka reaktioner var då att jag använde mig av storlek large och folk tyckte då att jag inte ser ut att vara en storlek large och blev väl då fundersamma på hur storlekarna egentligen är. Den största missuppfattningen är att folk då tror att jag vanligtvis har small i allt annat, men i mitt eget märke kan ha large. Så låt mig bara säga detta: 

Linn Ahlborg. Bildkälla: Youtube

– Jag pendlar mellan medium och large i alla kläder jag äger – oavsett märke. Det kanske inte är någonting jag skyltat med eller pratat supermycket om. För mig är storlek någonting individuellt som man inte ska jämföra. Jag ser ut att vara en lång och smal tjej men jag har aldrig varit petite och får inte på mig small. 

Linn fortsätter att prata om hur de mätt ut storlekarna och att kunder till en början upplevt byxorna som för stora i storlekarna. 

– Men ja, köp byxorna haha. Nej men jag vill inte bidra med någon kroppshets av något slag utan tvärtom, avslutar hon. 

Nu möts hon av stöttande ord i kommentarsfältet från människor som köpt kläder från hennes märke och då varit väldigt nöjda med storlekarna. 

Men hatet – det fortsätter dessvärre också att strömma in, berättade Linn nyligen i en story. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

3 timmar sedan

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

3 timmar sedan
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

igår 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.