Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Holknekt: "Jag är värre än Breivik i dag"

- 02/07/2012, 10:49 -
Pers drickande började under en resa med Lena i Kalifornien.
1 av 5

Pers drickande började under en resa med Lena i Kalifornien.

Stella Pictures

2 av 5

Stella Pictures

3 av 5

Stella Pictures

4 av 5

Stella Pictures

5 av 5

Stella Pictures

Två veckor har gått sedan skilsmässobeskedet - nu berättar Per Holknekt om otroheten, den hemliga kvinnan och alkoholmissbruket.

För två och ett halv år sedan tog Per Holknekt två glas vin efter tio vita år under en resa med Lena Philipsson i Kalifornien. Vad han inte visste då var att han precis skapat början av slutet på äktenskapet som Lena valde att avsluta för två veckor sedan.

– Jag hade glömt bort vad alkoholen vill med mig, att den vill förgöra mig samtidigt som den ler mot mig, säger Per i en intervju med Expressen i måndagens tidning.

Otrogen två gånger

Med drickandet försvann "stoltheten över att vara en rättrådig man" och Per berättar att han varit otrogen mot Lena två gånger.

– Jag har inte ens hennes nummer. Jag vet inte ens hur jag får tag på henne eller vad hon heter i efternamn, säger han och berättar även:

– Jag är värre än Breivik i dag. Jag ligger på den nivån. Det är jag, Breivik och Charles Manson. För att jag har varit otrogen. Jag har gjort fel, jag har förstört mitt eget liv, säger Per.

För att försöka pussla ihop livet igen säger Odd Molly-grundaren att han ska gå på AA-möten, prata med sin terapeut och läsa sina "dagliga ord om visdom".

– Sitter och ångrar mig. Tänker "hur fan tänkte jag?" "varför slutade jag inte dricka?" "hur kunde flaskan vara starkare än behovet av min familj?".