Onsdag 16 Jun
Stockholm

Här är artikeln som får Avicii att rasa

Både fansen och Avicii hånades i artikeln.
1 av 3
Både fansen och Avicii hånades i artikeln. Foto: Barry Brecheisen/Scanpix
Avicii spelar i världens alla hörn, fem dagar följde reportern med.
2 av 3
Avicii spelar i världens alla hörn, fem dagar följde reportern med. Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX
Avicii - nya SHM?
3 av 3
Avicii - nya SHM?. Foto: All Over Press

Efter att en journalist framställt den svenska dj:n Avicci som dryg och hans publik som dumma och fula ger svensken svar på tal. I ett öppet brev skriver stjärnan om sin ilska.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Läs reportaget som fick Avicii att se rött

Hela artikeln kan du läsa här.

(Bläddra vidare, artikeln är sex sidor).

Under fem dagar följde en reporter den svenska superdj:n Tim "Avicii" Bergling, 23. Men det var knappast något hyllande porträtt som senare publicerades i magasinet GQ. Journalisten anklagade bland annat Avicii för att förbereda sina spelningar så att han under giget i stort sett inte skull göra så mycket alls. Artikeln genomsyrades dessutom av att electro-publiken skulle vara dumma, fula och höga, enligt Avicii.

I ett öppet brev ryter nu dj:n ifrån.

– Alla som läser artikeln ska veta att den är subjektivt vriden av någon som inte har någon erfarenhet av den här scenen eller någon insikt i en dj:s yrke. Också av någon som inte heller är intresserad av att förstå det heller, skriver han och fortsätter:

– Jag skulle aldrig göra ett förprogrammerat gig eller spela en förprogrammerad skiva, jag skulle aldrig lura mina fans så. 

Han skriver vidare att han aldrig skulle ge artikeln uppmärksamhet om han inte kände att den var orättvis och inkorrekt.

– Visst tar folk droger och festar, men det är inget som bara händer inom den här musikgenren. Det ser ut som om journalisten ville att GQ-läsarna skulle gå på den myten. 

Lyssna på Avicii här:


Kommentera
Kopiera länk
Dela