Onsdag 19 Maj
Stockholm

Loreen om drog-upplevelsen: Ser det som något utvecklande

Det är i en intervju med tidningen Elle som Loreen berättar om sin upplevelse av den psykedeliska drogen.
1 av 3
Det är i en intervju med tidningen Elle som Loreen berättar om sin upplevelse av den psykedeliska drogen. Foto: FameFlynet / GSR
Loreen har tagit Ayahuasca i Mexiko vid ett par tillfällen.
2 av 3
Loreen har tagit Ayahuasca i Mexiko vid ett par tillfällen. Foto: Stella Pictures / Sigge Klemetz
Loreen.
3 av 3
Loreen. Foto: Robert Eklund / Robert Eklund

När Loreen var i Mexiko tog hon den psykedeliska drogen Ayahuasca. I Sverige är den narkotikaklassad, och läkare varnar för effekterna.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Eurovision-vinnaren Loreen Talhaoui, 31, har tagit den psykedeliska drogen Ayahuasca. I en intervju med magasinet Elle berättar sångerskan att hon åkt till Mexiko och deltagit i så kallade ayahuascaceremonier. Under ledning av en präst så dricker man det psykedeliska teet, som är narkotikaklassat i Sverige.

"Det är ingen droggrej"


– Det är ingen droggrej. Man tar ayahuasca för att få tillgång till en större del av hjärnan. Allting blir så mycket tydligare för dig själv, man blir inte hög utan snarare extremt klar i knoppen. Jag har tagit det för att komma ännu mer i kontakt med mig själv, för att kunna veta om jag verkligen är på rätt väg, säger Loreen till Elle, via Expressen.

"Inget som passar alla"

Men Loreen påpekar att Ayahuasca inte är något för alla.

– Jag ser verkligen inte ayahuasca som en droggrej utan som något utvecklande. Däremot är det garanterat inte något som passar alla, man ska nog närma sig det hela av andliga skäl snarare än något annat, säger Loreen till Elle.

Första gången Loreen testade Ayahuasca var för mer än fyra år sedan, innan hon slog igenom med "Euphoria".

Läkaren: Ingenting som rekommenderas

Tidigare har Nyheter24 uppmärksammat Ayahuasca-trenden. År 2013 bloggade både Dani Karlsson och Rebecca Stella om sina upplevelser av Ayahuasca.

Då intervjuade Nyheter24 Anna Landgren, läkare på giftinformationscentralen. Landgren avrådde då starkt för att använda drogen:

– Det är verkligen ingenting som rekommenderas och det tycker jag är viktigt att belysa.

Hon berättade vidare att användande av drogen kan leda till hyperaktivitet, kramper, svimningar och förvirring.

– Ingen hallucinogen är ofarlig. Hallucinationerna som man hoppas ska bli trevliga kan bli precis tvärtom, sa Landgren då till Nyheter24.

Har du testat någon drog?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela