Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kissie: Klart du ska ha betalt efter oskyddat samlag

- 09/03/2016, 10:48
Kissie sätter ner foten.
1 av 5

Kissie sätter ner foten.

Robert Eklund / Robert Eklund

Kissie tycker att killar ska swisha hälften för dagen efter-piller.
2 av 5

Kissie tycker att killar ska swisha hälften för dagen efter-piller.

Stella Pictures / Jari Kantola

Kissie.
3 av 5

Kissie.

Stella Pictures / Robert Eklund

Kissie.
4 av 5

Kissie.

Stella Pictures / Sigge Klemetz

5 av 5

– Det handlar om principen i detta fall och inte några hundra kronor, skriver Kissie.

Det var under tisdagen som bloggerskan Alexandra "Kissie" Nilsson uppmärksammade den internationella kvinnodagen med ett blogginlägg. Där uppmanade hon sina läsare som haft oskyddat samlag att be killen swisha för hälften av kostnaden för dagen efter-piller.

"Be killen swisha hälften"

– Har du legat med någon och du måste skamset åka och köpa dagen efter piller eller till och med behöva göra en abort, be killen att swisha över hälften. Det handlar om principen i detta fall och inte några hundra kronor. För vi alla är ju beredda att lägga några extra hundralappar för att slippa bli mamma för tidigt och förändra hela våra liv för något halvbra ligg (haha), skriver hon i sin blogg.

Bildkälla: Kissies.se

"Oavsett om ni har ett förhållande eller inte"

– Om han är vuxen nog att ha sex med dig ska han vara vuxen nog att inse att han är 50 % av ansvaret. Så slutar det med att du måste göra en abort, be han swisha hälften. Okej lite mer för godispåsen som du troligtvis kommer att behöva efter hehe.. Och det är ett bra sätt att visa att han är delaktig, oavsett om ni har ett förhållande eller inte, skriver Kissie vidare.

Håller du med Kissie?