Kissie uppmanar nu föräldrar och syskon att hålla koll på barnens appar.
1 av 3
Kissie uppmanar nu föräldrar och syskon att hålla koll på barnens appar. - Foto: Jessica Gow / TT , Instagram. Bilden är ett montage.
Kissie skriver om mardrömshändelsen i sin blogg.
2 av 3
Kissie skriver om mardrömshändelsen i sin blogg. - Foto: Sigge Klemetz / Stella Pictures / Sigge Klemetz
Alexandra Nilsson.
3 av 3
Alexandra Nilsson. - Foto: Stella Pictures / Jari Kantola

Kissies varning till alla föräldrar: "En snuskgubbe som..."

Bloggerskan Alexandra "Kissie" Nilsson går nu ut med en uppmaning som är viktig för både föräldrar och storasyskon.


Det är i sin välbesökta blogg som Alexandra "Kissie" Nilsson, 26, berättar att hennes 8-åriga lillasyster har blivit kontaktad av en gubbe på en app.

För ett par veckor sedan hade gubben, som på appen låtsats vara en flicka, skrivit till Kissies lillasyster och frågat om de skulle "ses och leka".

Kissies lillasyster berättar för sin mamma att hon ska leka med "flickan" – som dessutom bor på samma gata som henne. Mamman får då en dålig magkänsla och frågar om hon vet vem den här flickan är.

"När min syster berättar vilken adress hon bor på inser mamma att hon vet exakt vem det är som bor där. Deras granne som är en äldre man. Det bor ingen flicka i hennes ålder där", skriver Kissie.

Kissie tror inte att det är grannen som har försökt luras, utan hon misstänker att det är någon "snuskgubbe som har gissat med den adressen för att kunna möta min syster".

"Jag fick ju världens klump i magen när jag hörde detta och jag blir arg när jag tänker på det! Tänk vad som skulle kunna ha hänt!", skriver Kissie i sin blogg.

Kissie uppmanar nu föräldrar och storasyskon att hålla koll på vad som händer i barnens paddor och telefoner.

Alexandra Nilsson. Bildkälla: Stella Pictures.

I kommentarsfältet skriver nu flera av Kissies läsare att liknande saker har hänt barn i deras närhet, och de tackar henne för att hon belyser ett så viktigt ämne.

"Fy vad hemskt! Man får verkligen hålla koll idag när det är så lätt. Bra att du tog upp ett sådant viktigt ämne."

"Bra och viktigt att du tar upp det"

"Men gud, så vidrigt. Som förälder, vilket jag själv är, är det superviktigt att hålla koll på vad ens barn gör på dator och surfplatta och telefon, oavsett ålder på barnet. Man har ett ansvar som förälder. Det är tyvärr lätt för barn att klicka på vad som helst som ser kul ut och så förstår de inte innebörden. Superbra att du tar upp detta!"

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur den 16-åriga Youtubestjärnan Daniel H utsattes för grooming. Läs mer om det här.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Swifts album slog Spotify-rekord

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

1 timme sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

2 timmar sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

3 timmar sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

3 timmar sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

idag 06:58
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.