Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Årets "Bachelor" Niclas Lij dömd för misshandel

- 16/10/2017, 15:13 -
Årets bacheor Niclas Lij har ett mörkt förflutet.
1 av 3

Årets bacheor Niclas Lij har ett mörkt förflutet.

Stella Pictures, Instagram. Bilden är ett montage.

Niclas är dömd för misshandel.
2 av 3

Niclas är dömd för misshandel.

Stella Pictures

Det får nu deltagaren Alexandra Nord att reagera.
3 av 3

Det får nu deltagaren Alexandra Nord att reagera.

Alexandra Nord Instagram

Niclas Lij är årets "Bachelor" – och han har ett mörkt förflutet. Det får deltagaren Alexandra Nord att rikta skarp kritik mot TV4.

I årets säsong av "Bachelor" som har premiär den 16 oktober ska flera tjejer tävla om ungkarlen Niclas Lij, 32. Men nu avslöjar Expressen att årets bachelor har ett kriminellt förflutet.

Det var år 2014 som Niclas misshandlade en man på krogen Cliff Barnes i Stockholm. Niclas fyrade av två knytnävsslag i mannens ansikte, och mannen tuppade av.

Niclas dömdes till böter, skadestånd och 50 timmar samhällstjänst, skriver Expressen. Niclas berättar för Expressen att han informerade TV4 om domen, men kanalen såg inget problem med Niclas förflutna.

– Vi kände till domen mot Niclas. Han är en ärlig kille och har från början varit helt öppen med det. Varje fall och varje roll i olika program skiljer sig åt. I det här fallet har vi inte sett domen som ett hinder för att Niclas ska bli höstens "Bachelor", säger programmets producent Hans Abrahamsson till Expressen.

Niclas Lij. Bildkälla: Stella Pictures.

Men en av de som har reagerat på misshandelsdomen är Alexandra Nord, 25, som är en av deltagarna i årets "Bachelor". På sin blogg skriver hon nu om sina känslor efter att ha läst om hans dom i Expressen.

Alexandra undrar om det inte är relevant för deltagarna att få reda på Niclas förflutna och därefter välja om man vill vara med i programmet. 

"Vänta va? Varför har ingen sagt något till oss tjejer, typ produktionen, eller kanske Niclas själv? Jag förstår att det kanske inte är relevant för programmets skull men varför skulle de inte vara relevant för oss tjejer?", skriver hon och fortsätter:

"Oavsett om det hade varit en dom för ett rån, misshandel eller ekonomibrott tycker jag att vi tjejer förtjänar att få reda på information ifrån källan och inte ifrån en tidningsartikel", skriver Alexandra. 


Alexandra Nord är en av deltagarna i årets "Bachelor". Bildkälla: Instagram.

Alexandra berättar även i sin blogg att hon själv har blivit grovt misshandlad på krogen, och den personen dömdes även för misshandeln. 

"Det är en upplevelse och en känsla som jag kommer bära med mig i resten av mitt liv, och det är en upplevelse jag aldrig vill uppleva igen och jag vet att några av det andra tjejerna har jobbiga våldsbrott i bagaget", skriver Alexandra i bloggen. 

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!