Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nano Omar anklagad för våldtäkt av Josefine Lembke

- 27/10/2017, 11:26 -

Sångerskan Josefine Lembke anklagar Melodifestival-stjärnan Nano Omar för att ha drogat och våldtagit henne. Nu svarar Nano på hennes anklagelser.

Det var i onsdags som sångerskan Josefine Lembke, 20, gick ut på Instagram och anklagade Melodifestival-stjärnan Nano Omar, 30, för våldtäkt. Josefine skriver, under hashtaggen #metoo, att händelsen ska ha ägt rum i maj år 2011. Då var Josefine 14 år gammal.

I sitt inlägg berättar Josefine att hon festade med Nano i en studio på Gärdet i Stockholm. Där bjöds hon på vad hon tror är mintvodka.

"Efter att jag druckit upp glaset la min kropp av.. Antagligen Rohypnol.. Nano la en madrass på golvet som jag låg på. Då började de..
Jag kunde bara SE och KÄNNA, men jag kunde INTE RÖRA eller PRATA. Min bh och mina byxor knäpptes upp och hans händer var helt plötsligt över hela min kropp", skriver hon.

Josefine skriver att hon polisanmälde Nano tre månader senare, men utredningen lades ner. 

Josefine hävdar även att det här inte är enda gången som Nano ska ha gjort sig skyldig till övergrepp.

"Det fanns ytterligare en kompis till mig som råkade ut för samma sak med samma person, men tyvärr så kände hon en stor skuld så hon vågade inte gå vidare med ärendet", skriver Josefine.

Josefine Lembke. Bildkälla: Instagram.

Nano svarar på anklagelserna

Under torsdagen beslöt sig Nano för att svara på Josefines anklagelser. På Instagram ger Nano sin version – och han förnekar att någon våldtäkt ska ha ägt rum. 

Han skriver att de festade i hans studio på Gärdet, och att han minns kvällen som att det var igår eftersom han blev både utpressad och sedan polisanmäld. 

"Jag satt vid mitt bord och drack och skrev medan min vän satt och drack med tjejerna. Jag frågade om någon kunde fixa något att röka (narkotika) och dom sa att dom skulle lösa det". 

Därefter rökte de alla på. 

"Sedan somnade jag på golvet för dom andra hade tagit soffan och madrassen", skriver han. 

Nano förnekar våldtäkten i ett inlägg på Instagram. Bildkälla: Noella Johansson/TT Bild.

Nano skriver att när han vaknade på morgonen hade hans kompis och den andra tjejen åkt. Men Josefine var kvar. Han skriver att han bad Josefine gå men att han erbjöd sig att följa henne till tunnelbanan. 

Dagen därpå fick han ett telefonsamtal där en man försöker pressa Nano  på pengar. Mannen vill ha 30 000 kronor eftersom han hade "våldtagit hans tjejkompis". 

Om Nano inte betalade skulle mannen berätta för Nanos fru och barn. Nano hävdar att han bad mannen "dra åt skogen". 

En tid efter samtalet polisanmäls Nano för våldtäkt, och Nano gav sin version till polisen. Han ska då ha blivit tillfrågad om han ville anmäla utpressningen – men Nano avstod. 

"Önskar idag att jag hade gjort det, men på den tiden och med det liv jag hade så var det otänkbart att anmäla någon till polisen", skriver han. 

Nano har tidigare berättat om sitt kriminella förflutna, och han har bland annat dömts för inbrott, bilstölder och ett rån. Men våldtäkten förnekar han.

"Jag har begått brott och jag har sonat för dom. Jag har suttit inne och jag har aldrig förnekat någonting som jag har gjort, jag har alltid varit först med att berätta om mina brister. Men här är jag helt oskyldig! Förutom till att ha varit en naiv ansvarslös idiot", skriver Nano vidare.

Här kan du läsa hela Josefines inlägg. 

Här kan du läsa Nanos svar i sin helhet.