Robinson 2023
Vad är dina tankar om årets Robinson 2023? - Foto: TV4

Robinson-Pelle, det blev bråk i mitt hem på grund av dig

Har årets Robinson skapat diskussion även hemma hos dig?


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

För det första måste man väl ändå säga: Vilken jävla Robinsonsäsong. De som haft minsta lilla anmärkning på denna delikata underhållning som årets gäng bjudit på har ju ett omdöme som är lika trytande som mitt eget på jobbets julfester. 

I år har konflikterna duggat tätt och det har både munhuggits och slagits (nej ok fösts undan händer). 

En som sannerligen befunnit sig i händelsernas centrum är Tove Dalsryd. Tove är ingen tjej som man sätter sig på. I kombo med det så är hon även lätt, stark och envis vilket visat sig vara till en stor fördel i tävlingar. 

Tove har under sin tid på ön råkat i luven på både Charlie Wiberg (allan ballan med näsring som tog illa upp om man sa god morgon eller god natt) Karolina Tilander (som tror att hon är från Rinkeby och inte förstår att det ser lite halvbra ut att snacka ortensvenska när det är många andra som inte har den valmöjligheten att kunna välja bort den när det passar) samt Pelle Lilja (krutgubbe med avklippt keps som trots att han är en hårding provocerades så extremt av Tove). 

Jag ska säga att jag alltid gillat Pelle. Det tror säkert inte han för jag vet att han blivit lite HALVLESS efter att man tidigare visat en försiktig skepsis till hans reaktion på just situationen med Tove. Han pratar ju ändå om det här med att en stor hund inte skäller på en liten och så vidare men så gör han det ändå? Liksom fan Pelle varför provoceras du så mycket av just Tove?

Aja, i alla fall. 

Hemma i soffan kan jag dock säga att det är delade meningar. Och det har diskuterats ska jag säga er. 

Min pojkvän tycker att jag haft fel hela tiden. Han har flera gånger påpekat att programmet klipps på ett visst sätt men att han ser att Pelle antagligen är en toppenkille. När Pelle gjorde chins innan han la sig i en tävling så fnös jag rakt ut medan min pojkvän skrattade gott och tyckte att det var kalas. 

"Det är ju det här som är bra tv", sa han medan hans ansikte såg ut som en hjärtemoji. 

Min pojkvän sa även att han tror att Pelle är en toppenpedagog inom sitt yrke och för en osäker eller vilsen ungdom är han antagligen både varm, härlig, ärlig och närvarande. 

Och dra åt helvete men där har han ju faktiskt också rätt? För jag håller verkligen med. 

"Han var även först med att springa fram till Emilio när han ramlade ihop efter de andra svikit honom och kört en läggmatch. Alla andra stod bara och stirrade. Vad säger du om det?"

Ja du.... vad säger jag om det din jävla rumpnisse. ATT DU HAR RÄTT. 

När Magnus och Pelle vann en middag och Magnus blottade ut sig med en rad jobbigheter han varit med om samt de insikter han fått på ön så fick man mer uppslängt i ansiktet. 

"Pelle låter inte Magnus sitta som en nakenkatt som precis blottat ut sig totalt utan då delar han också med sig av saker så att Magnus kan känna att båda delat med sig. Det är inte alla som tänker så". 

Mer och mer har det här fått mig att fundera. Och jag inser ju att min kille haft helt andra glasögon på sig än jag själv. Det är väldigt lätt när man tittar på program att snabbt sätta människor i fack i sitt eget huvud. Och det är viktigt att man i efterhand kan ändra den bilden. 

Blir ju absolut en tisha med Pelles ansikte på i julklapp till karljäveln där hemma. 

Senaste nytt

Tittarna rasar när Lucas Eriksson lämnar Sveriges mästerkock

igår 22:34

Komikern Richard Lewis är död

igår 22:18
Den amerikanske komikern och skådespelaren Richard Lewis har avlidit, rapporterar Variety.

Ryan Gosling ska sjunga på Oscarsgalan

igår 21:34
Ryan Gosling har dubbla anledningar att vara nervös inför Oscarsgalan. Den amerikanska filmstjärnan är inte bara nominerad till bästa manliga biroll utan ska också uppträda med låten "I'm just Ken" från filmen "Barbie" på galan, meddelar arrangören.

"Warzone" till mobilen får släppdatum

igår 19:06
50 miljoner spelare har registrerat sitt intresse på förhand. Den 21 mars är det dags för dem att lägga vantarna på mobilvarianten av skjutarspelet "Call of duty: Warzone" på sina Android och Ios-prylar.

"Torparrock" öppnar femte deltävlingen

igår 18:32
Karlstadsbördige skådespelaren och musikern Johan Östling öppnar Melodifestivalens femte deltävling i just Karlstad på lördag med en hyllning till Sven-Ingvars klassiker "Torparrock", skriver SVT i ett pressmeddelande.

Karl Fredrik om speciella gåvan från fästmannen Petter: "Det glömmer jag aldrig"

igår 18:07
Karl Fredrik Gustafsson bor tillsammans med fästmannen Petter Kjellén på en gård i Österlen. Paret har hållit ihop sedan studietiden. Här får du veta vad Petter gav Karl Fredrik första gången han blev hembjuden till honom.