Oscar Zia ska spela in tv med sin storebror i sommar.
Oscar Zia ska spela in tv med sin storebror i sommar. - Foto: Jonas Ekströmer/Fredrik Sandberg/TT

Oscar och Dante Zia gör tv-program ihop: "Vill bjuda hem tittare”

Oscar Zia och hans bror Dante Zia ska göra tv ihop, avslöjar artisten i " Efter fem ". Programmet har döpts till "Weekend hos Zia" och spelas in av TV4 i sommar.


Oscar Zia, 25, och hans bror Dante Zia, 29, ska göra tv ihop, avslöjar artisten i "Efter fem". Programmet har döpts till "Weekend hos Zia" och spelas in av TV4 i sommar.

— Jag och min bror Dante ska göra ett program som heter "Weekend hos Zia", säger Oscar Zia i Efter fem och fortsätter:

— Varken jag eller Dante vet riktigt hur det här kommer bli. Vi åker ned och så har vi med oss ett team och så rullar vi. Vi får möjlighet att vara i Italien en hel sommar och hänga med varandra.

Platsen för inspelningen är byn i norra Italien där brödernas föräldrar kommer från.

—  Både jag och Dante är väldigt sökande personer och grubblar mycket över livet och undrar hur man ska göra och hur man mår som bäst. Det finns kanske en plats i världen som vi trivs allra bäst på, det är en liten by i norra Italien som våra föräldrar är ifrån. Där är det bara släkt och där har vi hängt hela livet, varit alla semestrar. Nu tänkte vi att vi ska bjuda ner tittare dit.

Oscar Zia ledde 2022 års Melodifestival och är aktuell som artist med spelning på festivalen Lollapalooza och som skådespelare i tv-serien "Allt som blir kvar".

Vem är Dante Zia?

Dante Zia är som bekant Oscar Zias äldre bror. Han är bland annat kock och deltog i "Sveriges mästerkock" 2018, där han slutade på en sjätteplats. Dante har efter det fortsatt med matlagningsresan och släppte 2020 den egna kokboken "Pasta al Dante". Han har dessutom synts laga mat i olika tv-sammanhang. 

Dante Zia är också en av programledarna i SVT:s "Sommarlov". På sociala medier delar han med sig av matlagning och andra roliga saker till sina följare.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

3 timmar sedan
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

3 timmar sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

idag 10:36
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.