Mjukglassen var en av de två deltagare som åkte ut i kvällens semifinal av 'Masked singer'.
Mjukglassen var en av de två deltagare som åkte ut i kvällens semifinal av 'Masked singer'. - Foto: TT

De åker ur "Masked singer"

Konkurrensen hårdnar i "Masked singer och i kvällens semifinal i "Masked Singer" åkte inte bara en, utan två tävlande ut.Bakom Mjukglassen och Sjöjungfruns masker fanns programledaren Arantxa Álvarez och artisten Yohio.


Det har blivit dags för semifinal i "Masked singer", och under kvällen ställdes tävlingens återstående fem tävlande Mjukglassen, Sagoträdet, Söjungfrun, Spelmannen och Trollkarlen mot varandra.

Kändispanelen, bestående av Felix Herngren, Nour El-Refai, Måns Zelmerlöw och Pernilla Wahlgren, gjorde allt för att försöka lista ut vilka som kunde gömma sig bakom maskerna – och först ut var Mjukglassen, som räddades kvar av panelen i förra veckans avsnitt.

Ett antal hästrelaterade ledtrådar gjorde att Felix Herngren gissade på toppryttaren Malin Baryard, medan Måns Zelmerlöv och Pernilla satsade på programledaren Arantxa Álvarez.

Framförde "Heroes"

Näst på tur stod Sagoträdet, som till panelens glädje framförde Måns Zelmerlövs gamla Eurovisionvinnare "Heroes".

Sagoträdet avslutade framträdandet genom att skicka fram ett mindre träd, som överlämnade en röd ballong till panelmedlemmen – i en anspelning på Zelmerlövs ESC-framträdande 2015.

— Äntligen lite bra musik, kommenterade Måns Zelmerlöv, som gissade att det var komikern Per Andersson som dolde sig under grenarna.

Pernilla Wahlgren gissade på Per Lernström, medan Nour El-Refai trodde på Mauro Scocco.

Näst i tur stod Trollkarlen– vars framträdande golvade Nour El-Refai.

— Vilken röst du har. Den är så otrolig. Så mäktig och speciell och jättefin, sade hon.

Efter Spelmannens version av Bruno Mars "Treasure" funderade Pernilla Wahlgren på om det kunde vara Amadeus Sögaard som dolde sig bakom masken – men landade därefter i att gissa på Newkid.

Sist ut i semifinalen var Sjöjungfrun, en deltagare som tidigare ställt till det för panelen som inte kunnat bestämma sig för om dräkten dolt en man eller en kvinna, som rev av Nanne Grönwalls "Avundsjuk".

Två tävlande åkte ut

Att konkurrensen om finalplatserna i tävlingen hårdnat var tydligt, då inte mindre än två deltagare åkte ut under kvällen. Först ut var Mjukglassen – som visade sig dölja programledaren Arantxa Álvarez.

Även Sjöjungfrun fick lämna tävlingen efter att ha ställts mot Spelmannen i kampen om den sista finalplatsen – och där dragit det kortaste strået.

Under dräkten fanns Yohio – till panelens stora överraskning.

— Jag gillar den här typen av utmaningar – jag gillar att vara lite hemlig, sade den svenske artisten efter att ha tagit av sig masken.

Kvällens resultat innebär att det blir Sagoträdet, Spelmannen och Trollkarlen som tävlar i nästa veckas final av "Masked singer".

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

2 timmar sedan

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

3 timmar sedan
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

igår 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.