Veronica Maggio är aktuell med albumet 'Och som vanligt händer det något hemskt'. Arkivbild.
Veronica Maggio är aktuell med albumet 'Och som vanligt händer det något hemskt'. Arkivbild. - Foto: TT

Veronica Maggio har ett nytt perspektiv

Ny skiva och nytt perspektiv. Nu släpps Veronica Maggios sjunde album "Och som vanligt händer det något hemskt".Jag är kanske inte riktigt sådär hjälplös och deppig som tidigare, säger hon.


Fakta: Veronica Maggio

Född: 1981.

Gör: Artist och låtskrivare.

Bakgrund: Albumdebuterade med "Vatten och bröd" 2006. Har släppt sammanlagt sex studioalbum, senast "Fiender är tråkigt" 2019.

Aktuell: Med sjunde albumet "Och som vanligt händer det något hemskt" som släpps den 20 maj.

"Om det här albumet hade haft en doft hade det för mig varit ungefär en varm stenstrand, fyrverkerirök, bussavgaser, ett fuktigt gammalt vindsförråd och nattluft".

Så beskriver Veronica Maggio sitt nya album "Och som vanligt händer det något hemskt" i ett pressmeddelande. Och det är tur det, för trots att hon har sex tidigare album i ryggen vrider hon sig som en mask när hon ska beskriva nya skivan med egna ord.

— Åh, nej, alltså jag vet inte. Lyssna på skivan istället, haha. Hjälp, vad töntig jag känner mig, men jag har så mycket lättare för att skriva det än att säga det, förklarar hon.

Helhet

Helt klar över att skivan är en helhet trots att den har släppts i två delar är hon däremot. Den första delen släpptes i höstas, och nu kommer alltså den andra delen vilket gör albumsläppet komplett.

— Jag har inte delat upp albumet för att det är två distinkt separata delar. Jag gillade att göra så senast, och eftersom man inte fick spela i fjol så var det roligare att spara det till den här sommaren. Så det var inte riktigt ett musikaliskt beslut så. Skivan är en helhet, inte två världar, säger hon.

När Maggio har lyssnat på skivan inför repetitionerna för den stundande sommarturnén har hon däremot upptäckt något nytt på "Och som vanligt händer det något hemskt".

— Man lyssnar ju väldigt sällan på sin egen musik utan att typ sitta och leta fel på mixen, men nu har jag gjort det och upplever att det kanske finns ett lite annat perspektiv på den här skivan. Att jag kanske inte riktigt är sådär hjälplös och deppig som jag var tidigare, säger hon.

"Utöver att jag har fått ställa in alla mina gig och flytta fram så har pandemin nog påverkat oss artister mindre än många andra. Vi är ju vana vid att liksom bara åka runt till olika studios, att inte åka till jobbet på det sättet. Vi lever ju redan i något slags konstig pandemitillvaro alltid", säger Veronica Maggio om att ha kommit ut på andra sidan av pandemin. Arkivbild.

Inga gränser

Maggio konstaterar att hon gör bäst musik när hon får vara intuitiv. Att följa dogmer är ingenting för henne:

— Det blir tråkigt om man liksom ska se på sig själv utifrån när man skriver, att ha gränser och ramar och ett mål i sikte. Jag tycker om att sitta och vajba i studion och bara köra. Det är minsta motståndets lag-principen, jag tar mig dit där det känns bra att vara. Det är det som är musik för mig, det ska inte vara en massa regler och pekpinnar.

Även om Veronica Maggio håller fast vid sitt musikaliska id så vill hon gärna utmana sig själv då och då att vara någonstans där hon inte riktigt brukar vara, låtmässigt. "Höghusdrömmar" på nya skivan är ett sådant exempel.

— Den låter inte riktigt som jag brukar låta. Den byggde vi på en basgång som vi utgick ifrån, och sedan försökte jag skriva en text som var lite – gud det här låter ju så töntigt – kaxig och självförhärligande. Lite sådär att man inte riktigt bryr sig, säger hon.

På tårna

Nu väntar sommarturné för Maggio, och både hon och bandet känner en "enorm pepp" på att få spela live efter pandemin.

— Det känns inte alls slentrianmässigt som det kan ha gjort något tidigare år, och man lägger ned enormt mycket kärlek på alla detaljer. Jag känner att vi aldrig har låtit så bra spelmässigt som nu, alla är verkligen på tårna!

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

2 timmar sedan

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

3 timmar sedan
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

igår 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.