Andrew Fletcher avled den 26 maj, 60 år gammal. Arkivbild.
Andrew Fletcher avled den 26 maj, 60 år gammal. Arkivbild. - Foto: TT

Därför dog Depeche Modes keyboardist

Depeche Modes keyboardist Andrew Fletchers död orsakades av en bristning i kroppspulsådern. Det avslöjar bandet i ett uttalande på sociala medier, enligt The Guardian.


"För ett par veckor sedan fick vi beskeden från rättsläkaren, som Andys familj nu har bett oss att dela med er. Andy drabbades av en bristning i kroppspulsådern i hemmet den 26 maj. Så även om det skedde alldeles, alldeles för tidigt, avled han naturligt och utan förlängt lidande", skriver Depeche Mode.

Bandet tackar fansen för alla kondoleanser och konstaterar att det har varit "märkliga, sorgliga, förvirrande veckor för oss" men att den kärlek och det stöd de och familjen fått efter dödsfallet har värmt i sorgen.

Andrew Fletcher var en av Depeche Modes originalmedlemmar – och betraktades allmänt som en stabiliserande faktor i bandet, särskilt under mer turbulenta tider. Han blev 60 år gammal.

TT
Senaste nytt

Paow ångrar att hon tog Ozempic – det här hände

igår 21:57

Här är kläderna Robinson-Toves kille inte gillar att hon bär

igår 15:27
Robinson-profilen Tove Dalsryd fortsätter att engagera ute i stugorna. Efter sin medverkan i tv har hon valt att dela med sig en hel del kring det som händer i hennes liv.

Därför pratar Karolina "VonTilander" Tilander med brytning: "Jag har..."

igår 15:15
Karolina "VonTilander" Tilander är ett stort namn både på TikTok och nu i Robinson 2023. Något många har reagerat på är hennes brytning – och nu berättar Karolina mer om det hela...

Marie Serneholt 11 år efter uppbrottet: "Om jag skulle träffa Måns i dag..."

igår 14:52
Måns Zelmerlöw gick från Idol-deltagare till en av Sveriges mest älskade artister och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om Lundasonen? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenska folket googlar om Zelmerlöw.

"Shane MacGowan var en fantastisk poet"

igår 14:30
Shane MacGowan var så mycket mer än "A fairytale of New York", tycker GP:s musikjournalist Johan Lindqvist som minns en stor poet, sångare och outsider.

Han blev den irländska musikens enfant terrible

igår 13:08
Den irländsk-engelska musikens enfant terrible har avlidit. Shane MacGowan var känd för sitt vilda festande, sin raspiga röst – och allas favorit-jullåt "Fairytale of New York".