Veronica Maggio spelar på Lollapalooza under lördagen. Arkivbild.
Veronica Maggio spelar på Lollapalooza under lördagen. Arkivbild. - Foto: TT

Maggio: Kommer att tröttna på selfies

Veronica Maggio är ett av årets stora namn på Lollapalooza i Stockholm.Nu längtar hon efter häng i festivalloger med avokado och öl – men inte efter selfies med okända.


Fakta: Turnéplan

2/7 Stockholm (Lollapalooza), 8/7 Göteborg, 9/7 Borlänge, 23/7 Skuleberget, 28/7 Öland, 29/7 Smögen, 30/7 Hudiksvall, 6/8 Örebro, 26/8 Mo i Rana, 27/8 Lillehammer, 2/9 Sarpsborg, 9/9 Linköping, 14/10 Oslo.

Senast Veronica Maggio befann sig på sommarturné var 2019, då med ett halvt nytt album i bagaget och en "bulle i ugnen". Sedan dess har hennes yngsta hunnit fylla två, och en pandemi har både gripit tag i och släppt loss livebranschen.

Nu längtar den 41-åriga Uppsalaikonen efter "allt" som har med turnélivet att göra.

— Förutom det uppenbara, att spela, så älskar vallhunden i mig att åka med ett stort sällskap som både äter, sover och hänger ihop. Så mysigt! Älskar festivalloger, att slippa laga mat, att sova i buss, att träffa folk och att varje dag är samma fast man ändå alltid blir överraskad, säger hon.

Fick inga trisslotter

I maj släppte Veronica Maggio sitt sjunde album "Och som vanligt händer det något hemskt".

TT: Vilken låt längtar du mest efter att spela för publiken?

— Svårt. Kanske "Se mig", eller kanske en ny låt som heter "Låt mig gå", säger hon.

Artisters skruvade kravlistor inför konserter är ett ämne som ofta diskuteras bland musikintresserade och fans. Enligt en artikel från NME ska Red Hot Chili Peppers tidigare ha efterfrågat rena underkläder i sin loge medan Cher kräver ett separat perukrum. Mötley Crüe har under turnéer efterfrågat detaljerade scheman över lokala AA-möten.

Veronica Maggio har däremot inget uppseendeväckande på sin rider.

— Äh, jag har samma tråkiga grejer som alltid, honung, öl, rom, handdukar, avokado … inga konstigheter. Jag borde kanske sväva ut lite? Jag gjorde det nån gång och bad om trisslotter och sådant men det tog vår bokare bort har jag för mig.

Fruktkrig och örfilstävling

TT: Vad är ditt sjukaste turnéminne?

— En massa jag aldrig skulle säga här så klart! Men i början av vårt turnerande gjorde vi klassiskt löjliga grejer som att använda hotellets brandsläckare, ha fruktkrig, örfilstävling och att byta möbler i rummen vi bodde i … tramsigt men kul.

Trots en stark längtan efter att ge sig ut på vägarna, finns det delar med det kringresande musiklivet som till slut kan ta musten ur en.

— Just nu romantiserar jag hela grejen, nu när jag fått spela så lite. Men jag gissar att jag kommer att tröttna fort på att ta selfies med folk. Särskilt med folk som säger "Jag lyssnar egentligen inte på dig men min sambo gillar dig". Det är tråkigt, säger Veronica Maggio.

TT: Vilken ort i Sverige gillar du bäst att spela på?

— Det finns ju många fina ställen, men spontant känner jag Malmö! Har sån kärlek till Skåne och Malmö i synnerhet. Publiken har alltid varit så grym där.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

1 timme sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

2 timmar sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

3 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.