Måndag 15 Aug
Stockholm

Historiska Media blir en del av Bonnierförlagen

Antony Beevor är en av de författare som fått sina verk utgivna av det Lundsbaserade bokförlaget Historiska Media, som nu förvärvas av Bonnierförlagen. Arkivbild.
Antony Beevor är en av de författare som fått sina verk utgivna av det Lundsbaserade bokförlaget Historiska Media, som nu förvärvas av Bonnierförlagen. Arkivbild. Foto: TT

Från och med 1 juli ingår Historiska Media i Bonnierförlagen och är tänkt att stärka framför allt facklitteraturen. Även poddbolaget A2C Productions AB, som ägs till 50 procent av Historiska Media, omfattas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det Lundbaserade bokförlaget ger ut cirka 70 titlar per år framför allt inom populärhistoria och samhällsnära litteratur, men även historiska romaner och deckare. Sedan starten 1995 har de gett ut titlar av bland andra Antony Beevor, Dick Harrison, Bengt Liljegren, Ewa Klingberg och Maria Gustavsdotter.

”Historiska Media har en spännande och tydlig profil på sin utgivning med många imponerande författarskap. De ligger dessutom långt fram inom digital utgivning och podcast kopplat till sin utgivning. Sedan går teamets kunskap om historiska berättelser i vid bemärkelse inte att matcha på den svenska bokmarknaden”, säger Mattias Fyrenius, vd, Bonnierförlagen i pressmeddelandet.

Medarbetarna vid Historiska Media kommer fortsätta arbeta i företagets lokaler i centrala Lund och förlaget blir därmed Bonnierförlagens första verksamhet som inte är lokaliserad i Stockholm.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.