Måndag 15 Aug
Stockholm

Bergmans "Trolösa" blir tv-serie

Tomas Alfredson ska regissera den nya tv-serien 'Trolösa'.
Tomas Alfredson ska regissera den nya tv-serien 'Trolösa'. Foto: TT

SVT gör tv-serie av Ingmar Bergmans manuskript "Trolösa". Serien ska gå i sex avsnitt och Tomas Alfredson står för regin.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Serien handlar om ett triangeldrama, om hur karaktären David blir kär i sin bästa vän Markus fru Marianne, och vilka konsekvenserna blir.

"Trolösa" var ett av Bergmans sista filmmanus och har filmatiserats en gång tidigare, i en spelfilm med samma namn från år 2000, då i regi av Liv Ullman och med Lena Endre och Erland Josephson i rollistan.

Tomas Alfredson, som bland annat regisserat "Tinker tailor soldier spy" och "Låt den rätte komma in", ringde Bergman redan 2001 och bad om att få göra en nytolkning.

"Han tyckte att det lät som 'en jävla fylle-idé'. Men ju längre vi pratade om saken, tyckte han att det lät både 'ruskigt spännande' och 'riktigt skitbegåvat'", säger Tomas Alfredson i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

"Jag har svårt att se att jag någonsin stått inför en större uppgift och lovar att jag ska lyfta på hatten för det som varit och kavla upp ärmarna för det som ska bli."

Norska Sara Johnsen, som bland annat skrivit manus till den norska dramaserien "22 juli" om terrorattentatet i Norge 2011, står för seriemanus.

"Det känns som om vi gör tidernas bästa karaktärsdrivna tv-drama, med begäret i huvudrollen", säger hon.

Projektet presenterades på Bergmanveckan på Fårö, som går i mål under lördagen.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.