Ricky Martin anklagas inte längre för incest och trakasserier.
Ricky Martin anklagas inte längre för incest och trakasserier. - Foto: Evan Agostini/Vianney Le Caer/Invision/AP/TT

Nu dras anklagelserna mot Ricky Martin tillbaka

Artisten Ricky Martin har tidigare anklagats för incest – och fått kontaktförbud mot en person som uppges vara hans eget syskonbarn. Brorsonen har anklagat sångaren för sexuellt utnyttjande och trakasserier, men drar nu tillbaka anklagelserna.


I början av juli rapporterade flera medier att artisten Ricky Martin, 50, fått kontaktförbud mot en person i Puerto Rico. Enligt amerikanska medier handlade det om en ex-pojkvän, som menade att Ricky Martin har trakasserat honom. 

Artisten förnekade då anklagelserna.

Men inte långt därefter kom nya uppgifter om att Ricky Martin anklagats för sexuellt utnyttjande av sin 21-åriga brorson – och att det i själva verket var den yngre släktingen kontaktförbudet gällde mot. 

Ricky Martins advokat menar att brorsonen lider av psykisk ohälsa

Enligt lokala medier i Puerto Rico menade brorsonen, som anmält Ricky Martin, att de dejtat. Han hävdarde vidare att Ricky Martin inte accepterat uppbrottet och vid flera tillfällen besökt hans bostad. Det ska stå i dokument gällande besöksförbudet.

Artisten hade riskerat 50 års fängelse om han hade fällts för brottet, enligt New York Post.

Foto: AP Photo/Carlos Giusti

Ricky Martins advokat har förnekat anklagelserna och hävdat att personen som står bakom dem lider av psykisk ohälsa.

Ricky Martin: "Aldrig varit med om något så smärtsamt"

Men Ricky Martins brorson tar nu tillbaka anklagelserna om trakasserier, efter en påstådd sexuell relation. Det rapporterar AP. Under torsdagen upphävde en domstol det kontaktförbud som utfärdats mot sångaren.

Ricky Martin har hela tiden förnekat anklagelserna och beskrivit dem som "vidriga".

– Jag har stått på scenen inför en publik i närmare fyra decennier och jag har aldrig varit med om något så smärtsamt som de senaste två veckorna, sa han till AP efter torsdagens beslut.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!