'Alone in the dark' kliver in i 2020-talet. Pressbild.
'Alone in the dark' kliver in i 2020-talet. Pressbild. - Foto: TT

THQ Nordic visade upp framtida spelportfölj

Speldivisionen THQ Nordic har visat upp en bunt av sina kommande spel. Bland annat visades de första bilderna ur kommande skräckisen "Alone in the dark" upp.


THQ Nordic visade upp 14 kommande spel vid en digital presentation. Störst ringar på vattnet verkar rysaren "Alone in the dark" ha gett, som Skövdebaserade Pieces Interactive står bakom. THQ Nordic köpte rättigheterna till spelserien 2018.

En detektiv ska lösa pussel och bekämpa ett och annat monster. Det första spelet i serien släpptes 1992 och fick två uppföljare de följande två åren. Spelet beskrivs som en nytolkning av den trilogin.

Det finns inget släppdatum men spelet ska finnas testbart på spelmässan Gamescom senare i augusti. Titeln kommer till PS5, Xbox Series och pc.

"Wreckreation" är ett racingspel med twisten att det går att bygga egna banor. Pressbild.

Brittiska Three Fields Entertainment arbetar med "Wreckreation", ett bilspel där spelaren i en öppen värld kan bygga sina egna banor. Spelet släpps nästa år till pc, PS4/5 och Xbox One/Series.

I Karlstad knåpar lilla Mirage Game Studios på "Space for sale", där det gäller att som en astronaut köpa ett solsystem och bygga hem för sina utomjordiska kunder. Titeln utvecklas till pc men det finns ännu inget släppdatum.

THQ Nordic är en av de operativa koncernerna som ligger under svenska speljätten Embracer Group.

"Space for sale" handlar bokstavligt om att sälja mark i rymden. Pressbild.
TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvilla från SVT:s “Husdrömmar” sålts

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

1 timme sedan
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

2 timmar sedan
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

idag 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.