'Alone in the dark' kliver in i 2020-talet. Pressbild.
'Alone in the dark' kliver in i 2020-talet. Pressbild. - Foto: TT

THQ Nordic visade upp framtida spelportfölj

Speldivisionen THQ Nordic har visat upp en bunt av sina kommande spel. Bland annat visades de första bilderna ur kommande skräckisen "Alone in the dark" upp.


THQ Nordic visade upp 14 kommande spel vid en digital presentation. Störst ringar på vattnet verkar rysaren "Alone in the dark" ha gett, som Skövdebaserade Pieces Interactive står bakom. THQ Nordic köpte rättigheterna till spelserien 2018.

En detektiv ska lösa pussel och bekämpa ett och annat monster. Det första spelet i serien släpptes 1992 och fick två uppföljare de följande två åren. Spelet beskrivs som en nytolkning av den trilogin.

Det finns inget släppdatum men spelet ska finnas testbart på spelmässan Gamescom senare i augusti. Titeln kommer till PS5, Xbox Series och pc.

"Wreckreation" är ett racingspel med twisten att det går att bygga egna banor. Pressbild.

Brittiska Three Fields Entertainment arbetar med "Wreckreation", ett bilspel där spelaren i en öppen värld kan bygga sina egna banor. Spelet släpps nästa år till pc, PS4/5 och Xbox One/Series.

I Karlstad knåpar lilla Mirage Game Studios på "Space for sale", där det gäller att som en astronaut köpa ett solsystem och bygga hem för sina utomjordiska kunder. Titeln utvecklas till pc men det finns ännu inget släppdatum.

THQ Nordic är en av de operativa koncernerna som ligger under svenska speljätten Embracer Group.

"Space for sale" handlar bokstavligt om att sälja mark i rymden. Pressbild.
TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sanna Guidetti hånar manliga Robinsonprofilen med ny bild

Allt om Sebastian Tadros: Ålder, familj och Marcus & Martinus

Sebastian Tadros är en svensk influencer och Youtube-profil. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnskottet? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Tadros.

Då kommer Farmen-Levin att vara med i Bonde söker fru

1 timme sedan
Levin Larsson vann Farmen 2024 och kommer nu att köpa sina föräldrars gård. Han har nu gett ett glädjande besked om framtiden när det kommer till att göra mer tv.

Lasse Kronér leder allsång i sommar

1 timme sedan
Lasse Kronér bjuder in ett gäng folkkära artister till ett nytt allsångskoncept i sommar. Under sex måndagskvällar med start i början av juli leder han "Lasse på slottet" på Tjolöholms slott utanför Kungsbacka.

Kronlund lämnar "Idol"-juryn

1 timme sedan
Alexander Kronlund lämnar juryn i TV4:s "Idol".

Hemlige kompositören är Sveriges mest lyssnade

2 timmar sedan
Bakom 650 påhittade artistnamn har en enda svensk kompositör släppt tusentals instrumentala låtar – som har spelats 15 miljarder gånger.