Torsdag 6 Okt
Stockholm

Nu släpps musiken till "Sagan om ringen"

Sophia Nomvete vid premiären av 'Sagan om ringen: Maktens ringar' i Los Angeles tidigare i veckan.
Sophia Nomvete vid premiären av 'Sagan om ringen: Maktens ringar' i Los Angeles tidigare i veckan. Foto: TT

Förväntningarna inför premiären den 2 september är skyhöga och redan i dag släpps musiken till världens dyraste tv-serie, "Sagan om ringen: Maktens ringar".

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Musiken till den första säsongen av Amazons originalserie är komponerad av Bear McCreary och Howard Shore och soundtracket innehåller också två framträdanden av skådespelarna.

Sophia Nomvete, som spelar prinsessan Disa, sjunger låten ”A plea to the rocks” och ”This wandering day” framförs av Megan Richards (Poppy Proudfellow).

Emmybelönade Bear McCreary har tidigare skapat musik till tv-serier som "Battlestar Galactica", "Outlander" och "The walking dead", och är känd för sin förmåga att skapa världar genom musik i tv, film och spel. Den här gången har han använts sig av en symfoniorkester, folkmusikinstrument och körsångare för att guida publiken genom händelserna i den andra tidsåldern av Midgård.

"J.R.R. Tolkiens fantastiska romaner och filmatiseringar har haft en stor inverkan på min fantasi i nästan hela mitt liv och jag är hedrad över att få komponera musiken", säger Bear McCreary i ett pressmeddelande från Amazon Prime Video.

Första säsongen har kostat 465 miljoner dollar, motsvarande 3,9 miljarder kronor. Inspelningen i Nya Zeeland avslutades i augusti förra året och två av avsnitten regisseras av svenska Charlotte Brändström.

Bear McCreary har gjort musiken till "Sagan om ringen: Maktens ringar". Arkivbild.
TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.