Sharon och Ozzy Osbourne flyttar tillbaka till Storbritannien. Arkivbild.
Sharon och Ozzy Osbourne flyttar tillbaka till Storbritannien. Arkivbild. - Foto: TT

Ozzy Osbourne flyttar hem

Efter mer än två decennier i Los Angeles återvänder Ozzy och Sharon Osbourne hem till Storbritannien. Orsaken? Vapenvåldet i USA.


— Jag vill inte dö i Amerika och bli begravd på den där jävla Forest Lawn-kyrkogården. Jag är engelsk, jag vill tillbaka, säger den 73-årige svartrockaren från Birmingham i en intervju med The Guardian.

Den höga vapendödligheten är den främsta orsaken till att han fått nog av USA.

— Allt är så jävla löjligt här. Jag är trött på att människor dödas varje dag. Gud vet hur många människor som dött i skolskjutningar. Och så var det den där masskjutningen i Vegas på en konsert... Det är helt galet, säger Osbourne i intervjun.

Nu ligger parets gigantiska villa i Hancock Park i Los Angeles ute till försäljning för 18 miljoner dollar, drygt 190 miljoner svenska kronor. I stället ska paret bosätta sig på sin herrgård i Buckinghamshire utanför London.

Ozzy Osbourne och Black Sabbath gjorde en lika bejublad som oväntad comeback på Birminghams Commonwealth Games avslutningsceremoni i början av augusti när bandet framförde monsterhiten “Paranoid” för en publik på 30 000.

Den 73-årige rockikonen har haft ett par tuffa år hälsomässigt bakom sig. 2019 diagnostiserades han med Parkinsons sjukdom och han har även drabbats av både covid-19 och lunginflammation samt genomgått en nackoperation efter en fallolycka.

I början av juni genomgick han en operation som hans fru Sharon Osbourne beskrev för media som "livsavgörande".

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!