Harry Styles är i Venedig för att lansera filmen 'Don't worry darling'.
Harry Styles är i Venedig för att lansera filmen 'Don't worry darling'. - Foto: TT

Fansen sov på gatan för att möta Harry Styles

När ”världens mesta popstjärna” kommer till Venedig blir det uppståndelse modell större. Harry Styles närvaro överskuggar nästan filmen han är med i.


Fakta: Harry Styles

Född 1994.

Bakgrund: Var med i "The X factor" i England 2010. När han tvingats lämna tävlingen fick han chansen att återvända, då som en del av pojkbandet One Direction. Bandet blev en världssuccé och bandmedlemmarna höll ihop ända fram till 2016, då One Direction tog en paus på obestämd tid.

Solokarriär: Släppte sitt första (självbetitlade) soloalbum 2017, två är senare kom "Fine line" och det tredje, "Harry's house" släpptes tidigare i år.

Filmkarriär: Debuterade som skådespelare i "Dunkirk" 2017. Är just nu aktuell i filmen "Don't worry darling".

Mängder med fans har sovit på gatan under natten för att få en glimt av sin idol Harry Styles. Och det är långa köer för att komma in på presskonferensen för filmen "Don’t worry darling".

Men den brittiske skådespelaren och artisten är van vid uppståndelse vid det här laget – och verkar inte nämnvärt påverkad av ståhejet.

— Jag tycker det är kul att låtsas vara någon som jag själv inte är, säger han.

"Don't worry darling" är en satirisk thriller om människor som lever i en 50-talsliknande, pastellfärgad liten ort, där allt är till synes perfekt. Styles och Florence Pugh spelar ett gift par – och hon börjar misstänka att någonting är mycket fel i idyllen.

Harry Styles och Florence Pugh i "Don't worry darling". Pressbild.

Turbulens kring filmen

Filmen är regisserad av Olivia Wilde som gjorde sin regidebut 2019 med "Booksmart". "Don't worry darling" har följts av viss turbulens ända sedan Shia LaBeouf lämnade eller möjligen sparkades från den manliga huvudrollen och ersattes av just Harry Styles.

Wilde och Styles är också ett par sedan en tid tillbaka, men om detta sägs ingenting på presskonferensen. När någon frågar om filmen ska ses som politisk, säger hon:

— Filmen passar tyvärr in i de tider vi har nu, men den är också ständigt giltig. Jag hoppas att den kan provocera fram en diskussion. Jag vill inte vara provokativ, men jag tycker om tanken på att kaos kan leda till perfektion, säger hon och fortsätter: Filmen handlar om ett försök att kontrollera människor. Kaos är något organiskt. Att försöka kontrollera människor är aldrig bra.

"Kul att få leka"

Harry Styles är hittills mer känd som sångare än som skådespelare, men gjorde filmdebut redan 2017 i Christoper Nolans "Dunkirk". Han berättar att han vill fortsätta att kombinera de båda karriärerna.

— Det är kul att få leka i båda dessa världar, att få en möjlighet att utforska detta. Kombinera musik och film? Kanske. Jag har inga långtgående tankar om framtiden just nu. Jag vill ge mig in i sådant där jag kanske inte vet vad jag gör.

— Att göra den här filmen innebar att jag befann mig i en värld som inte är min. Den världen var så perfekt byggd, att det inte behövdes så mycket skådespeleri. Vi bara var.

Fansen har slagit läger utanför för att få en skymt av Harry Styles i Venedig.
TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt bakslag för Eurovisionveckan i Malmö

Veckans film och serier – Gosling som stuntman

1 timme sedan
Ryan Gosling är avdankad stuntman i "The fall guy" och i "A man in full" spelar Jeff Daniels en företagsledare på fallrepet. Här är veckans filmer och serier.

Céline Dion om svåra sjukdomen: "Hoppas på ett mirakel"

idag 02:42
Den kanadensiska megastjärnan Céline Dion, som i fjol tvingades ställa in sin världsturné sedan hon drabbats av den ovanliga neurologiska sjukdomen stiff person syndrome, har för första gången sedan sjukdomsbeskedet givit en intervju.

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.