Måndag 26 Sep
Stockholm

Viralskräckisen "Cloverfield" får ny uppföljare

JJ Abrams kommer tillbaka för att producera uppföljaren till originalfilmen som han både skrev och producerade 2008. Arkivbild.
JJ Abrams kommer tillbaka för att producera uppföljaren till originalfilmen som han både skrev och producerade 2008. Arkivbild. Foto: TT

Filmbolaget Paramount verkar vilja smida medan järnet är varmt och släppa ytterligare en uppföljare efter succén med "Top gun: Maverick" i somras. Den här gången är det "Cloverfield" som dammas av, rapporterar Deadline.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Skräckfilmen hade premiär 2008 och blev en stor framgång, delvis tack vare en viral marknadsföringskampanj där en tillsynes hemmafilmad överraskningsfest plötsligt avbryts av ett utomjordiskt skrik och explosioner. Greppet användes även i filmen, karaktärerna filmar varandra med handkameror likt "The Blair witch project" som hade premiär knappt tio år tidigare.

Filmen har hittills fått två uppföljare, "10 Cloverfield Lane" och "The Cloverfield Paradox". Filmerna utspelar sig i olika världar och det är okänt om den nya filmen blir en direkt uppföljare till den första filmen.

Vad som är känt är att det blir skräckveteranen Babak Anvari som regisserar med JJ Abrams som producent. Abrams skrev och producerade också den första Cloverfieldfilmen för 14 år sedan.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.