Roger Waters tänker inte ställa in sina spelningar i Polen. Arkivbild.
Roger Waters tänker inte ställa in sina spelningar i Polen. Arkivbild. - Foto: TT

Kritik mot Ukraina kan stoppa Roger Waters

Polska politiker vill stoppa Roger Waters konserter i Krakow efter hans uttalanden om kriget i Ukraina. Men Pink Floyd-grundaren vägrar ställa in och lovar att komma dit i april – om han får.


Roger Waters ska spela två konserter i Krakow i april nästa år. Men nu är det osäkert om konserterna blir av.

Krakows stadsfullmäktige ska inom de närmaste dagarna rösta om att förklara Roger Waters "icke önskvärd" på grund av artistens omstridda uttalanden om kriget i Ukraina, skriver AP.

Nyligen skrev Waters ett öppet brev till Olena Zelenska, den ukrainska presidentens fru, i vilket han anklagade "extremnationalister" i Ukraina för att ha "lett in ert land på vägen till detta katastrofala krig". Han kritiserade även länderna i väst för att exportera vapen till Ukrainas försvar.

Roger Waters anser också att Nato har provocerat fram invasionen genom att ta in Rysslands grannländer som medlemmar.

Härom dagen uppgav polska medier att konserterna ställts in och att det längre inte går att köpa biljetter till spelningarna, men det dementerar artisten.

I ett uttalande som citeras av NME s äger artisten att han vill komma till Krakow, men medger att han riskerar att bli stoppad.

"Det blir i så fall en stor förlust för mig som har sett fram emot att sprida mitt kärleksbudskap till det polska folket", skriver Waters.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!