Netflix Games startar en ny spelproduktionsstudio i Helsingfors. Arkivbild.
Netflix Games startar en ny spelproduktionsstudio i Helsingfors. Arkivbild. - Foto: TT

Netflix startar spelstudio i Helsingfors

Netflix startar en ny spelproduktionsstudio i Helsingfors. Strömningstjänsten inledde sin satsning på spel förra sommaren och har nu fler än två dussin titlar i sitt utbud, skriver Variety.


Spelstudion i den finländska huvudstaden blir Netflix fjärde efter förvärven av Night School Studio, känd för det övernaturliga äventyrsspelet "Oxenfree", mobilspelsutvecklaren Next Games, som står bakom titlar som "Stranger things: Puzzle tales" och två spel baserade på tv-serien "The walking dead", samt Boss Fight Entertainment.

"Det här är ytterligare ett steg i vår vision att bygga en spelstudio i världsklass som kommer att ge en mängd härliga och engagerande originalspel – utan annonser och köp i appar – till våra hundratals miljoner abonnenter runt om i världen", säger Amir Rahimi, vd för Netflix spelstudior, enligt ett blogginlägg där han tillkännagav lanseringen.

Och varför just Helsingfors? Enligt Rahimi finns i staden "några av de främsta speltalangerna i världen" och där är även mobilspelsutvecklaren Next Games är baserad.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Celine Dion om sjukdomen: Hoppas på mirakel

1 timme sedan

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.