Torsdag 1 Dec
Stockholm

Netflix startar spelstudio i Helsingfors

Netflix Games startar en ny spelproduktionsstudio i Helsingfors. Arkivbild.
Netflix Games startar en ny spelproduktionsstudio i Helsingfors. Arkivbild. Foto: TT

Netflix startar en ny spelproduktionsstudio i Helsingfors. Strömningstjänsten inledde sin satsning på spel förra sommaren och har nu fler än två dussin titlar i sitt utbud, skriver Variety.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Spelstudion i den finländska huvudstaden blir Netflix fjärde efter förvärven av Night School Studio, känd för det övernaturliga äventyrsspelet "Oxenfree", mobilspelsutvecklaren Next Games, som står bakom titlar som "Stranger things: Puzzle tales" och två spel baserade på tv-serien "The walking dead", samt Boss Fight Entertainment.

"Det här är ytterligare ett steg i vår vision att bygga en spelstudio i världsklass som kommer att ge en mängd härliga och engagerande originalspel – utan annonser och köp i appar – till våra hundratals miljoner abonnenter runt om i världen", säger Amir Rahimi, vd för Netflix spelstudior, enligt ett blogginlägg där han tillkännagav lanseringen.

Och varför just Helsingfors? Enligt Rahimi finns i staden "några av de främsta speltalangerna i världen" och där är även mobilspelsutvecklaren Next Games är baserad.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.