Ett museum på Tasmanien har grävt djupt i plånboken för en handskriven låttext av David Bowie.
Ett museum på Tasmanien har grävt djupt i plånboken för en handskriven låttext av David Bowie. - Foto: TT

Bowies handskrivna låttext såld för miljonbelopp

Den handskrivna låttexten till David Bowies "Starman" från 1972 har sålts på auktion för 200 000 pund, motsvarande drygt 2,4 miljoner kronor. Köpare är ett museum på Tasmanien i Australien.


Det klubbade priset var fem gånger högre än auktionshuset Omega Auctions hade kalkylerat med, skriver The Guardian.

— Vi drogs med och betalade för mycket, säger David Walsh, ägare och grundare till Museum of Old and New Art (Mona) på Tasmanien.

Låten fanns med på Bowies femte album, "The rise and fall of Ziggy Stardust and the spiders from Mars", som blev hans stora genombrott. A4-sidan innehåller handskrivna ändringar och redigeringar av Bowie, inklusive korrigerade stavfel och tillägg.

— Den kommer att finnas med i det bibliotek som vi håller på att bygga upp tillsammans med många andra föremål som vi också betalat för mycket för, säger David Walsh.

Texten var ett av flera föremål från David Bowies glamrock som såldes i tisdags och hade ägts av samma person sedan 1980-talet.

— Det var ett oväntat stort intresse från hela världen för det här historiska samlarobjektet. Vi hade fem telefonlinjer i gång samtidigt för försäljningen samt budgivare online och i lokalen, säger Paul Fairweather på Omega Auctions.

A4-sidan med låttexten innehåller handskrivna ändringar och redigeringar av Bowie, inklusive korrigerade stavfel och tillägg. Pressbild
TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!