Fredag 2 Dec
Stockholm

Ingrosso om nya showen: Inga klassiska samtal

Bianca Ingrosso får för första gången ikläda sig en programledarroll i 'Bianca'.
Bianca Ingrosso får för första gången ikläda sig en programledarroll i 'Bianca'. Foto: TT

Med nya pratshowen går Bianca Ingrosso från att själv bli intervjuad till att vara den som ställer frågorna. Konceptet "Bianca" sneglar på amerikanska förlagor och ambitionen är lekfull, snarare än pretentiös, underhållning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Fakta: Bianca Ingrosso om...

...att intervjua på engelska: "Jag har panik, jag kan prata väldigt bra engelska när jag är hemma själv. Men när jag ska prata med någon som har engelska som modersmål så glömmer jag allt och börjar prata med dålig svensk brytning. Sedan har jag ett alter ego, den brittiska Veronica, men henne kommer jag kanske inte plocka fram i en seriös intervju. Om man ska ha brittisk dialekt och vara svensk måste man ha riktigt bra vokabulär."

...att bedömas i programledarrollen: "Jag hoppas att ingen väntar sig att jag ska vara lika bra som Tilde de Paula. Jag tror inte folk förstår hur svårt det är att intervjua. Jag har inte ens börjat göra det än och det folk inte tänker på är hur jobbigt det är att göra något för första gången. Jag skulle så vilja säga 'Döm mig inte, ge mig tid!'. Därför blir jag rädd, för jag vet att folk inte tänker så."

— Jag tror inte det funkar om jag ska ändra för mycket på mig själv eller leka något slags journalist, säger hon.

Hemligt format

Nyheterna att Bianca Ingrosso skulle lämna både "Talang" och Kanal 5:s flaggskepp "Wahlgrens värld" slog ned som en bomb i tv-världen. Några månader därefter presenterades anledningen: en egen pratshow producerad av Fredrik Skavlans bolag, med internationella gäster och ett än så länge hyfsat hemligt format.

— Vi har tre gäster i varje program. Det kommer att bli oväntade och överraskande ögonblick. Inte så pretentiöst utan man ska komma nära personen och där vill jag att publiken också ska vara delaktig. Jag gillar inte klassiska samtal, jag blir så uttråkad då.

TT: Finns det någonting du är nervös inför när du ska leda programmet?

— Jag är en person som på gott och ont inte skäms för någonting. Min största rädsla är att jag och den jag ska intervjua inte får en connection. Att intervjua någon som säger “Det där vill jag inte svara på” får jag ångest av. Själv skulle jag aldrig säga så i en intervju för att inte skapa dålig stämning, men vissa har ju lite högre integritet än mig.

"Jag har ett otroligt team runt mig som inte försöker ändra på mig utan bara stöttar mig i utformningen av programmet", säger Bianca Ingrosso.

Bianca Ingrosso har gått från att ha varit känd enbart som medlem i en kändisfamilj – till influerare och entreprenör i egen rätt. Att hon frikostigt bjudit på sig själv och sina tillkortakommanden i "Wahlgrens värld" samt delar med sig av allt från psykisk ohälsa till ätstörningsproblematik har gjort att många har åsikter om hur hon lever sitt liv.

— Folk är kritiska och förväntar sig att jag ska vara perfekt i alla lägen. Oavsett om jag pratar om tuffa privata problem eller bråkar med någon ska jag göra det på ett perfekt sätt. Men jag gör fel ibland och det är okej. Jag går genom livet och tänker att jag lär mig av misstag, annars kan jag inte bli den bästa versionen av mig själv.

Ingen konkurrens

Nyligen fick lillebror Benjamin Ingrosso priset för årets tv-personlighet på Kristallengalan för pratshow-/matlagningsprogrammet "Benjamins". Men konkurrensen mellan syskonen är icke-existerande.

— Jag har alltid varit väldigt blyg, ett typiskt mellanbarn som faktiskt levt lite genom Benjamin. Jag har sagt att "Jag har en mening i livet och det är att få se Benjamin leva ut sin dröm". Så länge han får det så är jag nöjd, men jag trodde aldrig att jag skulle sitta här och intervjua honom i mitt eget program. Det är sjukt att folk tror så mycket på mig – och lite läskigt också.

Bianca Ingrosso framhåller broderns program som en förebild för "Bianca". Men även amerikanska pratshower som "Jimmy Fallon", "Ellen" och "Late night with James Corden" nämns.

— Det som är charmen med Benjamins program är att han pratar med gästerna som han pratar med sina vänner Jag tror inte att det funkar om jag ska ändra för mycket på mig själv eller leka något slags journalist för det är jag inte, jag har inte den bakgrunden. Det som kan bli programmets styrka är att jag är en väldigt nyfiken person som kan ställa oväntade frågor, om nära och privata saker som gör att vi landar i något helt fantastiskt. Jag vill inte göra som andra gör utan ha kvar min speciella charm – haha, vad sympatiskt det lät!

Bland drömgästerna nämner hon Kim Kardashian, Beyoncé – och drottning Elizabeth II:s hundvakt.

— Jag är jättefascinerad av kungligheter. Jag vill veta allt, "sätter du på dig dina skor på egen hand?". En drömgrej hade varit att ta in någon som har jobbat som assistent på slottet. Jag vill helt enkelt träffa alla från Kardashian till kungen – och deras städare. Jag hörde att drottning Elizabeth hade två personer som bara tog hand om hennes hundar. Dem hade jag velat träffa.

"Bianca" har premiär i Kanal 5 och på Discovery+ den 14 oktober.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.