Mark Hamill på filmpremiär 2019. Arkivbild.
Mark Hamill på filmpremiär 2019. Arkivbild. - Foto: TT

Mark Hamill blir ukrainsk drönarambassadör

"Star wars"-skådespelaren Mark Hamill har värvats av Ukrainas regering till att bli ambassadör för ett insamlingsprojekt kallat "drönararmén", skriver Politico.


Som namnet antyder går det initiativet ut på att samla in pengar för att införskaffa och underhålla drönare åt Ukrainas väpnade styrkor.

— Ljuset kommer att segra över mörkret. Jag tror på detta och vårt folk tror på detta, säger president Volodymyr Zelenskyj i ett videosamtal med Mark Hamill enligt Ukrainas regering.

Mark Hamill spelade Luke Skywalker i "Star wars"-filmerna.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

De får Dynamostipendiet

Gyllenhaal lovar bättring – kommer till Sverige

1 timme sedan
"Underlig men underhållande". Det var Jake Gyllenhaals betyg på originalversionen av "Road house". Nu axlar han själv Patrick Swayzes roll som ärrad slagskämpe i en ny filmatisering.

Indieartister växer på Spotify

2 timmar sedan
Ungefär hälften av alla pengar som Spotify betalade ut i ersättning under fjolåret genererades av oberoende artister, så kallade independentartister, meddelar musiktjänsten i ett pressmeddelande.

Elinor Torp får Stig Dagerman-pris

igår 19:08
Journalisten och författaren Elinor Torp tilldelas årets Stig Dagerman-pris för att hon "riktar ett obevekligt ljus in i det svenska välfärdssamhällets skuggsida", skriver Älvkarleby kommun i ett pressmeddelande.

Nytt Banksy-verk intill beskuret träd

igår 17:36
En ny väggmålning av den anonyme konstnären Banksy väcker uppmärksamhet i Finsbury Park i London.

Det vill Lotta Lundgren ha på sig när hon begravs: "Bryts ner"

igår 17:04
Att tänka på vad man ska ha på sig när man begravs kanske känns avlägset, men poddaren och tv-profilen Lotta Lundgren vet precis vilka kläder hon ska ha.