Bruce Willis på en filmpremiär 2019. Arkivbild.
Bruce Willis på en filmpremiär 2019. Arkivbild. - Foto: TT

Bruce Willis dementerar ansiktsförsäljning

Endast Bruce Willis äger rättigheterna till sitt eget ansikte.


Det slår en talesperson för den amerikanske filmstjärnan fast för BBC sedan flera medier publicerat uppgifter om att Willis skulle ha sålt rättigheterna till sitt eget ansikte till Deepcake – ett ryskt företag som utvecklar så kallad "deepfake"-teknik.

Enligt de felaktiga uppgifterna, som publicerats av bland andra Daily Mail och The Telegraph, skulle Willis ha sålt sina ansiktsrättigheter för att på så sätt kunna synas i filmer även i fortsättningen. I våras meddelade Willis familj att han lägger ner skådespeleriet eftersom han har diagnostiserats med afasi.

Vad som däremot stämmer är att Bruce Willis förra året lånade ut sitt ansikte till en reklamfilm för ett ryskt telekombolag där deepfake-teknik användes.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Carina Burman får Bonnier-stipendium

Sofia Jannok kan få novellpris

En Augustpristagare och en känd artist döljer sig bland årets nominerade till Sveriges Radios novellpris. Ia Genberg och Sofia Jannok är två av de fem författare som konkurrerar om priset.

De får Dynamostipendiet

Årets Dynamostipendier om 150 000 kronor går till Nina Beckmann och Karin Z Sunvisson.

Gyllenhaal lovar bättring – kommer till Sverige

1 timme sedan
"Underlig men underhållande". Det var Jake Gyllenhaals betyg på originalversionen av "Road house". Nu axlar han själv Patrick Swayzes roll som ärrad slagskämpe i en ny filmatisering.

Indieartister växer på Spotify

2 timmar sedan
Ungefär hälften av alla pengar som Spotify betalade ut i ersättning under fjolåret genererades av oberoende artister, så kallade independentartister, meddelar musiktjänsten i ett pressmeddelande.

Elinor Torp får Stig Dagerman-pris

igår 19:08
Journalisten och författaren Elinor Torp tilldelas årets Stig Dagerman-pris för att hon "riktar ett obevekligt ljus in i det svenska välfärdssamhällets skuggsida", skriver Älvkarleby kommun i ett pressmeddelande.