Stockholm

"Gossip girl" läggs ner efter två säsonger

Skådespelarna Jordan Alexander, Savannah Smith och Whitney Peak vid nypremiären av 'Gossip girl' i juni 2021. Arkivbild.
Skådespelarna Jordan Alexander, Savannah Smith och Whitney Peak vid nypremiären av 'Gossip girl' i juni 2021. Arkivbild. Foto: TT

Det blev bara två säsonger av nystartande ungdomsserien "Gossip girl". I veckan släpptes det sista avsnittet på strömningstjänsten HBO Max, som nu meddelar att man lägger ner serien.


Första omgången av "Gossip girl" sändes mellan 2007 och 2012 och blev en stor framgång. Serien kretsar kring privilegierade ungdomar på en privatskola på Manhattans Upper East Side i New York och berättarrösten, bloggerskan "Gossip girl", gjordes av Kristen Bell.

När tonårsdramat fick en nystart 2021 var handlingen förflyttad åtta år framåt i tiden med nya krisande och intrigerande elever. Den här gången fanns det ingen skvallermakare som hänger ut rollfigurernas hemligheter – fokus ligger i stället på hur sociala medier har förändrat samhället och New York.

Men trots att nya "Gossip girl" var den hittills mest sedda originalserien under en premiärhelg hos HBO Max, enligt strömningstjänstens egna uppgifter, blir det alltså ingen fortsättning, skriver Variety.

"Vi är mycket tacksamma att producenten Joshua Safran tog oss tillbaka till Upper East Side och alla skandalerna på Constance Billard. Även om vi inte går vidare med en tredje säsong av "Gossip Girl" tackar vi dem för de kittlande kärlekstrianglarna, de kalkylerande rygghuggen och det oklanderliga modet som den här serien gett en ny publik", skriver HBO Max i ett uttalande.

TT
/
HBO

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.