Farah Abadi om Melodifestivalen: "Dör hellre än att..."
Farah Abadi och Jesper Rönndahl är årets programledare för Melodifestivalen. - Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Farah Abadi om Melodifestivalen: "Dör hellre än att..."

Den skånska programledarduon Farah Abadi och Jesper Rönndahl känner av pressen när Melodifestivalen nu drar i gång. En sak är dock säker: sången och dansen får artisterna stå för.


Det är första gången sedan 2020 som Melodifestivalen, nu fri från pandemirestriktioner, ger sig ut på turné i landet. Inför första deltävlingen i Göteborg påminner programledarna Farah Abadi och Jesper Rönndahl varandra om att sova, dricka vatten – och ha kul.

— Jag tycker att det är det svåraste, att försöka njuta av att man är här. Och tänka "nu är jag med i Sveriges största tv-program som är det roligaste som finns att göra, så nu ska jag vara här och ha skoj", säger Farah Abadi.

Linda Bengtzing leder den direktsända halvtimmen på plats innan tävlingen drar i gång, och håller även i eftersnacket.

Farah Abadi: "Låta mig göra mitt jobb"

Hon är veteranen i sammanhanget, och har bland annat jobbat som sidekick till fjolårets programledare Oscar Zia. Trots det blir det inte mycket sång och dans från programledarna, det får de tävlande stå för.

— Jesper kommer att sjunga och dansa lite, men inte mycket, säger Farah Abadi.

TT: Kommer du att göra det?

— Nej. Det finns inget att diskutera, jag kommer inte att göra det. Det står inte i mitt kontrakt. Jag har sagt att jag vägrar, jag dör hellre. Kan vi inte bara låta folk som kan sjunga och dansa göra det, och låta mig göra mitt jobb? säger hon och skrattar.

Jesper Rönndahl om förväntningarna 

Jesper Rönndahl tycker att det knepigaste blir att förhålla sig till de förväntningar som kommer med att leda ett program som Melodifestivalen.

— Det svåraste är att skita i dem. Fast det är också ganska lätt, säger han.

Farah Abadis farhågor om att glömma att ha roligt ger han dock inte mycket för.

— När vi står där på scenen och det är 10 000 människor i publiken, då går det inte att ha tråkigt, säger Jesper Rönndahl.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

2 timmar sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

2 timmar sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

3 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

3 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

3 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.