Queens gitarrist Brian May avslöjar att bandmedlemmarna brukade bli irriterade när publiken sjöng med i alla låtar. Arkivbild.
Queens gitarrist Brian May avslöjar att bandmedlemmarna brukade bli irriterade när publiken sjöng med i alla låtar. Arkivbild. - Foto: TT

Queen irriterade på sjungande fans

En medsjungande publik brukar vara tecken på en lyckad konsert, men det gällde inte rockgruppen Queens tidiga spelningar.Vi ville bara att publiken skulle vara tyst och lyssna på våra låtar, säger gitarristen Brian May.


Det är i en intervju med tidningen Total Guitar Magazine, som refereras av NME, som Brian May avslöjar att fansens allsång brukade irritera bandet, som tyckte att de borde lyssna på texterna i stället som de ägnat timmar åt att skriva.

— Jag var på en Led Zeppelin-konsert och jag kan inte minnas att folk sjöng med i "Communication breakdown" eller vad de nu spelade. När Zeppelin spelade så lyssnade de. Då tänkte på våra konserter: varför lyssnar ni inte era jävlar i stället för att sjunga?

Brian May minns särskilt en spelning i Bingley Hall i Midlands, England, i slutet av 1970-talet när publiken sjöng vartenda ord i varje sång, vilket var sällsynt på den tiden.

— De var ostoppbara. När vi gick av scenen såg vi alla förvånat på varandra och jag sade till Freddie Mercury att i stället för att bekämpa det här borde vi kanske uppmuntra och utnyttja den extra energin som det gav, berättar han.

Brian May, som också är doktor i astrofysik och djurrättsförespråkare, kan numera titulera sig sir May sedan han i slutat av december adlades av den brittiska kungen för sitt arbete inom musik och välgörenhet.

Nyligen lanserade Queen Youtube-serien "Queen: The greatest live" som i 50 avsnitt bjuder på sällsynt livematerial från arkivet, aktuella framträdanden och intervjuer bakom kulisserna från bandets fem decennier.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jon Bon Jovi kan ha gett sin sista konsert

Följarnas ilska efter Kenzas bild med hunden Mani: "Elakt"

Kenza Zouiten Subosic la ut en bild på sig själv med hunden Mani. Kenzas älskade chihuahua fyller 17 i år och har på ålderns höst blivit både blind och döv. Det som en del följare kommenterade har fått Camilla Gervide som driver Bloggbevakning att se rött.

Lennon och McCartneys söner har en låt ihop

Lennon och McCartney är här med ny musik. Fast denna gång handlar det inte om John och Paul, utan om sönerna Sean och James.

Ger ut "sista boken" om mordet på Olof Palme

1 timme sedan
Mängder av böcker har skrivits om mordet på Olof Palme. Men nu kommer "den sista".

Tommy Myllymäki avslöjar: Det är det äckligaste jag ätit i Sveriges mästerkock

1 timme sedan
Som jurymedlem i "Sveriges mästerkock" på TV4 får Tommy Myllymäki smaka både det ena och det andra. Nu avslöjar han det värsta som serverats i tävlingen. – Det luktade inte bra, säger han till Jönköpings-Posten.

Rickard Olsson före och efter hårda träningen: "Har sexpack"

2 timmar sedan
Rickard Olsson har legat i hårdträning med powerwalks, många timmar på gymmet och periodisk fasta. Tränings och kostupplägget Rivstart har minst sagt gett resultat. Sexpacket är på plats och energin är på topp. Men det är inte den enda anledningen till att Rickard Olsson har skippat soffan till förmån för gymmet.