The last of us
The last of us har gjort succé. - Foto: TT

Ändrat datum för det femte avsnittet av succén "The Last Of Us"

Det femte avsnittet av HBO:s dramaserie "The last of us" får en tidig premiär på HBO Max den 11 februari. Kommande avsnitt av zombieapokalyps-serien släpps på måndagar fram till säsongsavslutningen 13 mars.


"The last of us" baseras på det populära Playstationspelet med samma namn och utspelar sig i en framtid där den mänskliga civilisationen drabbats av ett virus som gör människor till zombier. 

Det första avsnittet sågs vid premiären den 16 januari av över 22 miljoner tittare, vilket är den mest framgångsrika inledningen för en serie sedan "Boardwalk empire".

Nyligen slog seriens tredje avsnitt ned som en bomb bland kritiker och tittare, och många ansåg att det var ett av de bästa serieavsnitten någonsin.

Avsnittet fick kritiker och publik att gå i taket av lycka. I sociala medier hyllas avsnittet, som har titeln "Long long time", som ett av de bästa serieavsnitten någonsin och många konstaterar att det osar Emmyvinster för skådespelarna Nick Offerman och Murray Bartlett.

Linda Ronstadts låt ökade med 5 000 procent

Avsnittets titel syftar på Linda Ronstadts låt med samma namn från 1970 och CNN:s kritiker Bill Lowry spår att låten nu kommer att få samma osannolika uppsving som Kate Bushs "Running up that hill" fick efter att den figurerade i Netflix-serien "Stranger things". Det kan ha rätt i: redan dagen efter att avsnittet blivit tillgängligt ökade låtens antal spelningar på Spotify med nästan 5 000 procent.

Lowry slår även fast att avsnittet redan nu kan koras till 2023 års bästa tv-ögonblick.

"Hjärtevärmande och hjärtekrossande"

New York Times kritiker Noel Murray anser att det "helt ärligt är anmärkningsvärt" hur en tv-serie som i grund och botten är en skräck-actionserie kan lyckas få ett enda avsnitt att bli en "både hjärtevärmande och hjärtekrossande kortfilm om mänskliga relationer".

Aftonbladets Markus Larsson skriver att "Long long time" har tagit ett sjumilakliv jämfört med de första två avsnitten, gör serien "oförglömlig" och frågar sig hur biobranschen ska kunna konkurrera med upplevelsen.

"The last of us" baseras på det populära Playstationspelet med samma namn och utspelar sig i en framtid där den mänskliga civilisationen drabbats av ett virus som gör människor till zombier. Det första avsnittet sågs vid premiären den 16 januari av över 22 miljoner tittare, vilket är den mest framgångsrika inledningen för en serie sedan "Boardwalk empire".


TT
/
HBO
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!