Spelaren ska kunna kontrollera vad figurerna i 'Life by you' säger. Pressbild.
Spelaren ska kunna kontrollera vad figurerna i 'Life by you' säger. Pressbild. - Foto: Paradox

Paradox tar upp kampen med "The sims"

Inte bara ett dockhus – utan en hel dockvärld. Paradox tar upp kampen med "The sims" i "Life by you", som släpps i höst.


Den kallas för en livssimulator, och kan liknas vid en virtuell dockvärld. Spelaren kan skapa figurer, flytta runt dem i världen som den behagar, eller ta kontroll över dem och styra dem som traditionella spelfigurer, med kameran snett bakom axeln (tredjepersonsvy).

Till det kan spelaren ändra hela städer genom att sätta ut hus, gå in och möblera dem och sedan se figurerna göra vardagliga saker som att laga mat, tvätta och vattna blommorna – liksom bilda familj och klättra på karriärstegen.

Att svenska utgivaren Paradox vill ta upp kampen med EA:s omåttligt populära serie "The sims" råder det ingen större tvekan om, och personen som leder utvecklingsgruppen som skapar "Life by you", Rod Humble, var tidigare chef över just "The sims".

Allt från människor till inredning, hus – ja hela städer – ska vara anpassningbara lovar skaparna. Pressbild.

"'Life by you' utvecklar livssimulatorgenren med modern stil, konversationer med riktiga språk och en aldrig tidigare skådad frihet att uttrycka sig", säger han i ett pressmeddelande.

Paradox lovar hög anpassningsbarhet, och att spelet ska vara inbjudande för moddare, som ska kunna göra egna varianter och tillägg.

Spelet är debuttiteln för utvecklingskontoret Paradox Tectonic i Kalifornien, som bildades 2019. Det släpps den 12 september på pc i en tidig version, så kallad early access.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

2 timmar sedan

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

2 timmar sedan
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

2 timmar sedan
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

2 timmar sedan
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.

Så friade Nisse Hallberg till Emelie Uggla: "Kommer inte ihåg någonting"

3 timmar sedan
Nisse Hallberg är en svensk komiker och poddprofil. Men hur mycket vet du egentligen om stand up-stjärnan? Nyheter24 reder ut de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Hallberg.

Anders Lundins okända sjukdom: "Jobbigt, skämmande, läskigt"

3 timmar sedan
Den folkkära tv-profilen Anders Lundin fångade svenska folkets hjärtan redan på 1980-talet. Nu berättar han om tiden med okända sjukdomen. Tiden kantades av behandling som var både jobbig och skrämmande.