Spelaren ska kunna kontrollera vad figurerna i 'Life by you' säger. Pressbild.
Spelaren ska kunna kontrollera vad figurerna i 'Life by you' säger. Pressbild. - Foto: Paradox

Paradox tar upp kampen med "The sims"

Inte bara ett dockhus – utan en hel dockvärld. Paradox tar upp kampen med "The sims" i "Life by you", som släpps i höst.


Den kallas för en livssimulator, och kan liknas vid en virtuell dockvärld. Spelaren kan skapa figurer, flytta runt dem i världen som den behagar, eller ta kontroll över dem och styra dem som traditionella spelfigurer, med kameran snett bakom axeln (tredjepersonsvy).

Till det kan spelaren ändra hela städer genom att sätta ut hus, gå in och möblera dem och sedan se figurerna göra vardagliga saker som att laga mat, tvätta och vattna blommorna – liksom bilda familj och klättra på karriärstegen.

Att svenska utgivaren Paradox vill ta upp kampen med EA:s omåttligt populära serie "The sims" råder det ingen större tvekan om, och personen som leder utvecklingsgruppen som skapar "Life by you", Rod Humble, var tidigare chef över just "The sims".

Allt från människor till inredning, hus – ja hela städer – ska vara anpassningbara lovar skaparna. Pressbild.

"'Life by you' utvecklar livssimulatorgenren med modern stil, konversationer med riktiga språk och en aldrig tidigare skådad frihet att uttrycka sig", säger han i ett pressmeddelande.

Paradox lovar hög anpassningsbarhet, och att spelet ska vara inbjudande för moddare, som ska kunna göra egna varianter och tillägg.

Spelet är debuttiteln för utvecklingskontoret Paradox Tectonic i Kalifornien, som bildades 2019. Det släpps den 12 september på pc i en tidig version, så kallad early access.

TT
Senaste nytt

Är hockeyproffset Dick Axelsson Janni Delérs nya pojkvän?

Vanliga misstagen deltagarna begår i Draknästet

I SVT-programmet Draknästet får svenska entreprenörer från hela landet presentera sina affärsidéer. Drömmer du också om att få vara med? Här är misstagen du inte får begå.

Succéregissören vill tillbaka till verkligheten

1 timme sedan
För sju år gjorde han stor succé med Star wars-filmen "Rogue one". Sedan dess har det varit tyst kring Gareth Edwards. Det finns ett talesätt som säger "gör det större eller ta det lugnt". Jag valde att ta det lugnt, säger han.

Ken Loach prisas på Stockholms filmfestival

1 timme sedan
Den brittiske regissören Ken Loach får Stockholm filmfestivals särskilda hederspris för sitt livsverk inom filmen, Stockholm Lifetime Achievement Award.

Caia:s julkalender har ett värde av 8000 kronor – det här innehåller den

1 timme sedan
Caia Cosmetics har släppt sin efterlängtade adventskalender. Julkalendern sägs innehålla produkter för omkring 8000 kronor – men vad innehåller den?

Postkodmiljonären pudlar efter frågemissen: "Oj oj"

3 timmar sedan
När Postkodmiljonären-produktionen ställde en fråga i sociala medier blev det lite fel – och tittarna var inte sena med att reagera.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.