Den 31 mars släpps Markus Krunegårds finska singel 'Miss Joensuu'. Pressbild.
Den 31 mars släpps Markus Krunegårds finska singel 'Miss Joensuu'. Pressbild. - Foto: Sina Östlund

Markus Krunegård släpper singel på finska

Publicerades: 23 Mar, 17:56

Sångaren och låtskrivaren Markus Krunegård omfamnar sitt sverigefinska arv och släpper sin första finskspråkiga solosingel den 31 mars.


"Miss Joensuu" beskrivs som "en melankolisk pärla där popexpertis i världsklass kombineras med fullkomligt naiv finsk melankoli" och är första smakprovet på albumet Nokia & Ericsson som kommer senare i år.

Det var när Krunegård var i Los Angeles för att skriva nya låtar till sitt svenska soloalbum som han märkte att den finska identiteten pockade på och lusten att skriva låtar på finska tog över – så till den milda grad att han tackade nej till möjligheten att skriva låtar till Sam Smiths nya album för att kunna fokusera på sitt finska material.

Det är inte första gången Markus Krunegård, som har rötter i finska Tornedalen på sin mors sida, gör musik på finska. Med sitt tidigare band Laakso släppte han 2007 det finskspråkiga albumet "Mämmilärock".

TT
Senaste nytt

Efter knivdåd - skjuter fram utomhusbio

Tove Janssons okända konstverk visas i Paris

idag 13:54
Målningar, teckningar och illustrationer av Mumintrollets skapare Tove Jansson, som tidigare inte setts av allmänheten, ställs ut i Paris i höst, skriver The Guardian.

Robyn och Charli XCX gör musik tillsammans

idag 12:56
Svenska Robyn och brittiska Charli XCX jobbar på gemensam ny musik, enligt ett inlägg på Charli XCX Twitter.

Sex brännskadade under "Gladiator"-inspelning

idag 10:56
Sex personer i produktionen har skadats i en olycka under inspelningen av storfilmen "Gladiator 2" i Marocko, skriver Deadline.

Skådespelaren Paul Geoffrey död

idag 10:12
Den brittiske skådespelaren Paul Geoffrey, bland annat känd för sin roll som riddaren Percival i kung Arthur-dramat "Excalibur" från 1981, är död. Han avled i sviterna av cancer den 3 juni i Santa Fe i USA, skriver Deadline.

Nya Indiana Jones-filmen väntas gå mot flopp

idag 08:20
"Indiana Jones and the dial of destiny" går mot en publikmässig flopp. I alla fall om man få tro analytikerna, skriver Deadline.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.